78/2011. (III. 29.) önkormányzati határozat
Tárgy: az önkormányzati mezőgazdasági földterületek munkanélküliség csökkentése és a szociális helyzet javítása érdekében történő felhasználásáról

78/2011. (III.29.) számú önkormányzati határozat
az önkormányzati mezőgazdasági földterületek munkanélküliség csökkentése és a szociális helyzet javítása érdekében történő felhasználásáról
 
 
  1. Kisújszállás Város Önkormányzata célkitűzésként fogalmazza meg, hogy a bizottság tevékenyen vegyen részt olyan jellegű lehetőségek felkutatásában, melyek az önkormányzat tulajdonában lévő mezőgazdasági földterületek felhasználásával a munkanélküliség csökkentését és a lakosság szociális helyzetének javítását célozzák és ennek megvalósításában kéri a Polgármesteri Hivatal segítségét, közreműködését.
Felelős:            Kecze István polgármester
                           Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
Határidő:         2011. december 31.
 
2.      A képviselő-testület célszerűnek tartja, hogy az önkormányzati mezőgazdasági fölterületek munkanélküliség csökkentése és a szociális helyzet javítása érdekében történő felhasználása céljából, a Pénzügyi és Gazdálkodási Bizottságból, pénzügyi és mezőgazdasági ismerettel rendelkező tag végezzen tájékozódást, tapasztalatszerzést Rozsály településen, ahol ez a kezdeményezés eredményesen működik.
 
  1. A képviselő-testület kéri, hogy a szociális földprogramban való részvételének lehetőségét a Polgármesteri Hivatal vizsgálja meg. Amennyiben van lehetőség igény benyújtására, és ehhez képviselő-testületi döntés szükséges, akkor erről rendkívüli képviselő-testületi ülésen dönt.
Felelős: Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző,
Határidő: 2011. április 8.
 
Erről értesül:   
1. Kecze István polgármester
2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
3. Polgármesteri Hivatal Építési és Városüzemeltetési Osztálya

« Vissza
Vissza a főmenübe