140/2011. (V. 31.) önkormányzati határozat
Tárgy: az Arany János Általános Iskolában elrendelt létszámcsökkentésről

140/2011 (V.31.) számú önkormányzati határozat
az Arany János Általános Iskolában elrendelt létszámcsökkentésről
 
1.) Kisújszállás Város Önkormányzata a feladatellátás racionalizálása érdekében a Arany János Általános Iskolában 2011. július 1. napjától 1 fő létszámcsökkentést rendel el. A létszámcsökkentéssel a feladat változatlan színvonalú ellátása biztosított.
 
2.) Az önkormányzat a 2011. évi költségvetésének R/9/a sz. mellékletében a 2011. évre az Arany János Általános Iskolában a 2011. január 1-jétől meghatározott 46 fős álláshelyet 2011. július 1-jétől 45-re csökkenti. Az önkormányzat 1 fő szakmai álláshelyet szüntet meg.
 
3.) Az önkormányzat utasítja az Arany János Általános Iskola intézményvezetőjét, hogy a foglalkoztatási jogviszony megszüntetésével kapcsolatos munkáltatói intézkedéseket tegye meg, és tájékoztassa erről a Polgármesteri Hivatalt, az ezen határozat 4.) pontjában szereplő pályázat benyújtása érdekében.
Felelős: Nagy Lajos intézményvezető
                  Határidő: 2011. szeptember 1.
 
4.) Az önkormányzat az elrendelt létszámcsökkentés miatti végkielégítési, illetve a felmentési igény ismeretében - a Magyar Köztársaság 2011. évi költségvetéséről szóló 2010 évi CLXIX. tv. 5. sz. mellékletének 7. pontjában foglaltak alapján - pályázatot nyújt be, a helyi szervezési intézkedésekhez kapcsolódó többletkiadások fedezetének támogatására.
Felelős: Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
                        Határidő: 2011. szeptember 27.
 
5.) Az önkormányzat nyilatkozik arról, hogy
a) a költségvetési szerveinél a meglévő üres álláshelyeken, az előreláthatólag megüresedett álláshelyeken, vagy a tervezett új álláshelyeken, illetve szervezeti változás, feladatátadás következtében az önkormányzat fenntartói körén kívüli munkáltatónál, az érintett munkavállaló - munkaviszonyban töltött ideje folyamatosságának megszakítása nélkül - foglalkoztatására nincs lehetőség,
b) a megszüntetett álláshelyet legalább 5 évig nem állítja vissza, kivéve ha - önkormányzati rendeleten kívüli - jogszabályból adódó többletfeladatok ezt indokolttá teszik.
 
Erről értesül:
1.) Kecze István polgármester                       
2.) Nagy Lajos intézményvezető                     
3.) MÁK Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága                     
4.) Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző                     
5.) Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
6.) Polgármesteri Hivatal Szervezési Osztálya
7.) Polgármesteri Hivatal Intézményi Osztálya

« Vissza
Vissza a főmenübe