175/2011. (VI. 28.) önkormányzati határozat
Tárgy: az általános iskolás korú gyerekek egészségügyi szűrésének eredményeiből adódó betegségmegelőzési, egészségmegtartási és fejlesztési feladatokról

175/2011. (VI.28.) számú önkormányzati határozat
az általános iskolás korú gyerekek egészségügyi szűrésének eredményeiből adódó betegségmegelőzési, egészségmegtartási és fejlesztési feladatokról
 
Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete megvizsgálta a 2010/2011. tanév általános iskolai szűrővizsgálatainak eredményeit, amely alapján a következő döntést hozza:
 
1./ A képviselő-testület kéri, hogy az általános iskolákat, hogy az érintett szülőket a gyermekorvosi, iskolavédőnői szakvéleményekről, javaslataikról, a megállapítottak egyes következményeiről minden felmérés után határozottan tájékoztassák .
 
2./ A képviselő-testület kéri az iskolaorvosokat és a Védőnői Szolgálatot, hogy minden gyermeket, akit kiszűrtek a következő tanévben is újra vizsgálják meg, ne csak kétévente.
            Határidő:         folyamatos
            Felelős:                       iskolaorvosok, iskolavédőnők
 
3./ A képviselő-testület kéri a Művelődési, Oktatási és Ifjúsági Bizottságot, hogy vizsgálja meg a Pedagógiai Szakszolgálat gyógytestnevelési órák növelésének szükségességét a 2011/2012-es tanévben. Ha a kapacitásnövelés szükségessége alátámasztható, akkor kéri, tegyen javaslatot arra, hogy milyen módon lehetséges az óraszám növelése.
            Határidő:         2011. augusztus 24.
            Felelős:                       Gönczi Károly bizottsági elnök
 
4./ A képviselő-testület javasolja, hogy dietetikus bevonásával szervezzen a Védőnői Szolgálat előadással egybekötött tanácsadást a túlsúlyos gyermekek és szüleik számára. A Védőnői Szolgálat bevonásával meg kell vizsgálni, hogy hány alkalommal, mekkora költséggel biztosítható a tanácsadáson dietetikus részvétele.
            Határidő:         2011. augusztus 22.
            Felelős:                       Tuka Antal bizottsági elnök
 
5./ A képviselő-testület felkéri a TV Kisújt, hogy a Védőnői Szolgálattal, az iskolaorvosokkal, általános iskolákkal közösen készítsen táplálkozási tanácsokról szóló filmet és tegye közé.
            Határidő:         2011. szeptember 30.
            Felelős:                       Janó Lajos intézményvezető
 
Erről értesül:
1./ Kecze István polgármester
2./ Dr. Malatinszky András képviselő
3./ Tuka Antal bizottsági elnök
4./ Általános iskolák igazgatói
5./ Gyermekorvosok
6./ Védőnői Szolgálat
7./ Polgármesteri Hivatal Intézményi Osztálya
8./ Gönczi Károly bizottsági elnök
9./ TV Kisúj

« Vissza
Vissza a főmenübe