331/2009. (XI. 26.) önkormányzati határozat
Tárgy: Kisújszállás Város Településrendezési terv módosítási igényeinek meghatározásáról

331/2009. (XI.26.) számú önkormányzati határozat
Kisújszállás Város Településrendezési terv módosítási igényeinek meghatározásáról

1. Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy Kisújszállás Város Településrendezési tervének 2010. évi módosítását a határozat mellékletét képező tervmódosítási igényekben felsorolt területekre, és célokkal kéri elkészíttetni, az opcionális egyéb szolgáltatásokkal (digitális alaptérképek beszerzése, térinformatikai feldolgozás, a teljes településrendezési terv számítógépes feldolgozása) együtt.
A Településrendezési terv módosításának összköltsége bruttó 9.900.000 Ft, melyből bruttó 3.000.000 Ft - a MÁV és vállalkozó által biztosított átvett pénzösszeg, a fennmaradó bruttó 6.900.000 Ft önkormányzati önrész.

2. A képviselő-testület az önkormányzati önrészt, amely bruttó 6.900.000 Ft a 2009. évi költségvetés R/6./a. számú melléklet, felhalmozási céltartalék 12 cím, 1 alcím 1. szám kötvényforrás le nem kötött összegének céltartalékba helyezése előirányzatból biztosítja.

3. A képviselő-testület 2009. évi költségvetésének módosítását a határozat 2. pontjában meghatározottak szerint elő kell készíteni.
Felelős: Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
Határidő: 2009. december 22.


Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Zsemberi István városi főépítész
3. Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Osztálya
4. Polgármesteri Hivatal Építési- és Városüzemeltetési Osztálya
5. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya


A 331/2009. (XI.26.) számú önkormányzati határozat melléklete

Településrendezési tervmódosítási igények, és azok várható tervezési költségvonzata

1.) A MÁV Kál-Kápolna felöl bevezető vágányszakaszának módosítását lehetővé tevő Településrendezési tervmódosítás. (A tervezési munka elvégzésére a MÁV és az önkormányzat megállapodást kötött, a tervezési díjat a MÁV megtéríti.)
Várható tervezési díja: 2.000.000.- Ft +áfa

2.) Az önkormányzat által korábban már megfogalmazott, elhatározott rendezési tervmódosítások.

a) A városközpont városrehabilitációs pályázatban korábban megfogalmazott két kisebb szabályozási tervmódosítás elkészítése. (A Móricz Zsigmond Gimnázium tornacsarnokának nézőtérrel való kiegészítése miatt szükséges utca felöli szabályozási vonal módosítás, és a városháza körüli park kialakításához állami főépítész által előírt szabályozási módosítás.)
b) A Veres P. utca főútra kivezető szakaszának önkormányzati határozattal összhangban lévő módosítása.
c) A Közraktár út – Csorbai út sarkán (temető mellett jelölt védőerdő terület gazdasági övezetbe való átsorolása (Tüzép számára eladott terület)
Várható tervezési díja: 400.000.- Ft +áfa

3.) Vállalkozó által kezdeményezett rendezési terv módosítási igény, amennyiben az önkormányzat ezzel kapcsolatosan támogató határozatot hoz:
A belterület délnyugati szélén a Jókai utca nyugati végéhez csatlakozó gyepterületen lévő 767/2 Hrsz-ú major területén és a környezetében lévő önkormányzattól megvásárolni kívánt területen tervezett idegenforgalmi jellegű vállalkozás (terápiás lovaglás, lovarda, panzió) megvalósítása érdekében.
(A kezdeményező vállalkozó előzetesen jelezte a tervezési díj megtérítését.)
Várható tervezési díja: 400.000.- Ft +áfa
(A kezdeményező vállalkozó előzetesen jelezte a tervezési díj megtérítését.)

4.) A településszerkezeti tervet is érintő közlekedésszerkezeti módosítások elkészítése- szabályozási terven történő átvezetése.
a) A Malom utca vasúton túli továbbvezetése a 4. sz. főút várost elkerülő nyomvonaláig. A város gyűjtőúthálózatának kiegészítése ezzel az új szakasszal, illetve megvizsgálni a nevezett út országos mellékút kategóriába történő átsorolásának lehetőségét.
b) A város nyugati oldalán korábban kijelölt Mezőtúr- Kisújszállás tervezett vasúti nyomvonal realitásának megvizsgálása.
c) A Határ út Tulipán utcán, illetve annak meghosszabbításán keresztül tervezett továbbvezetésének elhagyása az Óváros környezetében távlatban tervezett lovas- liget egységes területének megőrzése érdekében.
d) Útfelújítási pályázati lehetőségekkel is összefüggésben megfogalmazott új gyűjtőút hálózati fejlesztések településszerkezetbe való átvezetése. (Régi 4. sz. út felvétele a gyűjtőúthálózatok közé a Dózsa Gy. út folytatásában a téglagyárig. Veress Péter út gyűjtő út kategóriába sorolása.)
Várható tervezési díja: 600.000.- Ft +áfa

5.) Az építési és Városüzemeltetési osztály módosítási kezdeményezései, szakmailag megalapozottnak ítélt lakossági észrevételek figyelembe vételével:

a) A Kossuth utca Rézműves és Bocskai utcák közötti szakaszára néző jelenleg „Lke-3” –jelű kertvárosias lakóövezetbe sorolt ingatlanok „Lk-3” –jelű kisvárosias lakóövezetbe való átsorolása a telekalakítás és beépítés lehetőségeinek javítása érdekében. Az alakítható legkisebb telekterület ezáltal 500 m2 –ről 400 m2 – re csökkenne, míg a telkek legnagyobb beépíthetősége 30 %-ról 40%-ra növekedne. Az érintett területen az épületek építési helyen belüli elhelyezésének szabálya is változna abban a tekintetben, hogy a jelenleg kötelezően előírt utcavonalon álló beépítés, „választható előkertes vagy előkert nélküli” beépítésre módosulna.
A változással érintett terület szerves folytatása a kisvárosias övezetbe sorolt városközponti övezetnek, így a javasolt változtatások szakmailag is indokolhatók.

b) A Gyalpár utca Mester utcára történő tervezett kivezetésének módosítása.
A Mester utca 7. sz. alatti ingatlan önkormányzati tulajdonba való kerülésével már korábban javaslat született a Gyalpár utca tervezett kikötése helyének módosítására. A kidolgozott javaslat nemcsak költségtakarékosabb, hanem a telekalakítási, beépítési lehetőségeket is jobban figyelembe veszi. A javaslat szabályozási terve való átvezetése szükséges. (A szabályozási terv változását az 5b rajzi melléklet szemlélteti.)

c) Horgásztó számára történő területkijelölés.
A Dévaványai út déli oldalán a belterülettől mintegy 2,5 km távolságra, a 0747/6 hrsz-ú gyepterületen a XVI-1 sz. csatorna, Dévaványai út menti erdősáv csatlakozásánál mintegy 6 hektár nagyságú területen kíván a Munkás Horgász Egyesület pályázat keretében új horgásztavat kialakítani. Halastó kialakítására a jelenlegi övezeti besorolás szerinti mezőgazdasági övezetben is lehetőség lenne a rendezési terv módosítása nélkül. A horgásztó megvalósítása más övezeti besorolást, így a rendezési terv megfelelő módosítását igényeli. A módosítás során úgynevezett „Különleges beépítésre nem szánt” terület illetve építési övezet kialakítása tűnik célravezetőnek. Az övezet lehetővé teszi a terület legfeljebb 2 %-os beépítettségével kiszolgáló építmények elhelyezését is. A módosítás során kiemelt figyelmet kell fordítani a környezeti kapcsolatokra, szabályozni kell a terület megközelítését, főúthoz történő kapcsolódást, biztosítani kell a megfelelő mennyiségű parkolási lehetőséget is.

Várható tervezési díja: 400.000.- Ft +áfa

Nem digitális térképen történő feldolgozás esetén
várható összes tervezési díj 3.800.000.- Ft +áfa
(Ebből önkormányzati saját erő 1.400.000.- Ft+ Áfa=1.750.000.-Ft)


Opcionális (választható) egyéb ajánlott szolgáltatások, feladatok:

1.) Digitális földhivatali alaptérkép beszerzése, 2 620 eFt
2.) Térinformatikai munkarészek elkészítése (adatbázis építés) 700 eFt
3.) A hatályos településrendezési terv teljes számítógépes feldolgozása 1 000 eFt

Választható külön szolgáltatások ajánlott összes díja 4 120 eFt + Áfa

A korábban (támogatási pályázathoz beszerzett) tervezési ajánlat alapján az opcionális ajánlott feladatok megrendelése esetén az önkormányzat további, belterületre és környezetére igényelt rendezési tervmódosítási igényei is elkészítésre kerülnének a tervezési díj további emelése nélkül.

 



 

« Vissza
Vissza a főmenübe