209/2011. (VIII. 30.) önkormányzati határozat
Tárgy: a gyógytestnevelési kapacitásról a 175/2011.(VI.28.) sz. önkormányzati határozat 3. pontja alapján

209/2011.(VIII.30.) számú önkormányzati határozat
a gyógytestnevelési kapacitásról a 175/2011.(VI.28.) sz. önkormányzati határozat 3. pontja alapján
 
1.) Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete az általános iskolás korú gyerekek egészségügyi szűrésének eredményeiből adódó betegségmegelőzési, egészségmegtartási és fejlesztési feladatokról szóló 175/2011. (VI. 28.) sz. határozatának 3. pontja alapján, valamint a gyógytestnevelésre utalt gyermekek/tanulók várható 110-130 fős létszámának ismeretében a Kossuth Lajos Általános Iskolában működő Egységes Pedagógiai Szakszolgálat gyógytestnevelési kapacitását a 2011/12. tanév indításakor nem bővíti. Amennyiben a tanévkezdést követő napokban a várható létszámoktól jelentős (legalább 30-40 fős) eltérés mutatkozik, az igazgatónak jeleznie kell az önkormányzat számára.
Felelős: Varga Vincéné igazgató
Határidő: 2011. szeptember 15.
 
2.) A Képviselő-testület a gyermekek különböző tartásproblémái kialakulásának megelőzése érdekében felhívja a fenntartásában működő közoktatási intézmények figyelmét a náluk meglévő gyógytestnevelési kapacitások minél teljesebb kihasználására (pl. gyógytestnevelés speciális kollégiummal rendelkező pedagógusok, mozgásterápiával kapcsolatos tanfolyamokon szerzett ismeretek, sporteszközök, helyiségek). A képviselő-testület javasolja, hogy az iskolai testnevelés órákon, illetve az óvodai foglalkozásokon végeztessenek a gyermekekkel/tanulókkal tartásjavító, mozgásterápiás gyakorlatokat. Pedagógiai programjuk következő módosításakor egészségnevelési programjukat vizsgálják felül ebből a szempontból is, és szükség esetén módosítsák is azt.
Felelősök: Ponyokainé Rab Judit, Varga Vincéné, Nagy Lajos, Szabó Tamás
és Toldi Attila igazgatók
Határidő: 2012. május 31.
 
3.) A Képviselő-testület kéri az Egészségügyi Kerekasztalt, hogy kísérje figyelemmel a helyi közoktatási intézményekben folyó, a gyermekek mozgásfejlődését elősegítő tevékenységet, és szükség esetén javaslataival segítse elő minél hatékonyabb egészségmegőrző munkát.
Felelős: Dr. Malatinszky András, az Egészségügyi Kerekasztal elnöke
Határidő: folyamatos
 
Erről értesül:
1.      Kecze István polgármester
2.      Gönczi Károly bizottsági elnök
3.      Arany János Általános Iskola
4.      Illéssy Sándor Szakközép- és Szakiskola
5.      Kossuth Lajos Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon
6.      Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium
7.      Városi Óvodai Intézmény
8.      Polgármesteri Hivatal Intézményi Osztálya

« Vissza
Vissza a főmenübe