210/2011. (VIII. 30.) önkormányzati határozat
Tárgy: a túlsúlyos gyermekek és szüleik számára szervezendő táplálkozási tanácsadásról

210/2011.(VIII.30.) számú önkormányzati határozat
a túlsúlyos gyermekek és szüleik számára szervezendő táplálkozási tanácsadásról
 
1./ Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az általános iskolás korú gyerekek egészségügyi szűrésének eredményeiből adódó betegségmegelőzési, egészségmegtartási és fejlesztési feladatokról szóló 175/2011. (VI. 28.) számú önkormányzati határozat 4. pontja alapján készült előterjesztésből megismerte, hogy dietetikus bevonásával a túlsúlyos gyermekek és szüleik számára hány alkalommal és mekkora költséggel biztosítható táplálkozási tanácsadás. Ez alapján a Képviselő-testület úgy dönt, hogy 2011-ben három csoport részére, csoportonként két alaklommal táplálkozási tanácsadást szervez, amelyhez az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 5/2011. (II. 23.) számú önkormányzati rendelet 8. cím 8. alcím alatti általános tartalék terhére 77.000.- Ft-ot biztosít.
 
 
2./ Az önkormányzat megbízza a polgármestert, hogy az 1. pontban meghatározott költségkeretre a dietetikussal csoportonként nettó 8.000.- Ft összeggel három hónap időtartammal és az iskolavédőnővel csoportonként bruttó 7.000.- Ft összeggel hat hónap időtartammal kössön megbízási szerződést az 1. pont szerinti három csoport tanácsadásának 2011. szeptember-november időszakban történő elvégzésére, továbbá a dietetikusnak a megbízási díjon felül biztosítsa az útiköltség-térítést.
Felelős:            Kecze István polgármester
Határidő:         2011. szeptember 10.
 
 
3./ A képviselő-testület kéri a Művelődési és Ifjúsági Központot, hogy az 1. pont szerinti tanácsadásokhoz biztosítson helyszínt.
Felelős:           Janó Lajos igazgató
Határidő:         2011. december 31.
 
4./ A képviselő-testület felhívja a szülők figyelmét a gyermekek helyes táplálkozásának fontosságára és a gyermekükkel szembeni ez irányú felelősségre.
 
Erről értesül:   1./ Kecze István polgármester
                        2./ Egészségügyi, Szociális és Sportbizottság elnöke
                        3./ Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
                        4./ Polgármesteri Hivatal Intézményi Osztálya
                        5./ Művelődési és Ifjúsági Központ

« Vissza
Vissza a főmenübe