30/2011. (VIII. 31.) önkormányzati rendelet
Tárgy: a dolgozók lakáscélú munkáltatói támogatásának odaítéléséről szóló 13/2001.(III.30.) önkormányzati rendelet módosításáról

 

KISÚJSZÁLLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 
 
30/2011.(VIII.31.) önkormányzati rendelete
 
a dolgozók lakáscélú munkáltatói támogatásának odaítéléséről szóló 13/2001.(III.30.) önkormányzati rendelet módosításáról
 
Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A.§ (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében , a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 8. § (1) bekezdésében megállapított feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:
 
1.§ Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete a dolgozók lakáscélú munkáltatói támogatásának odaítéléséről szóló - 20/2003.(V.30.) önkormányzati rendelettel módosított – 13/2001.(III.30.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: rendelet) 9. § (3) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:
 
„9. § (3) A munkáltatói kölcsön visszafizetés kezdő időpontja a támogatás folyósítását követő hónap első napja. „
 
2.§ A rendelet 2. számú melléklete helyébe e rendelet 1.melléklete lép.
 
3.§ Ez a rendelet a 2011. szeptember 1. napján lép hatályba.
 
Kisújszállás, 2011. augusztus 30.
 
       (:Kecze István :)                                                                         (:Dr.Kittlinger Ilona:)
          polgármester                                                                             címzetes főjegyző
 
 
A rendelet kihirdetésre került: 2011. augusztus 31-én, a Városháza hirdetőjében.
 
Kisújszállás, 2011. augusztus 31.
                                                                                                                (:Dr. Kittlinger Ilona:)

                                                                                                                  címzetes főjegyző

 

 

 

 

A 30/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelet 1. melléklete
A 13/2011.(III.30.) önkormányzati rendelet 2. számú melléklete
 
M E G Á L L A P O D Á S
a dolgozók lakáscélú munkáltatói támogatásról és annak feltételéről
 
 
Létrejött egyfelől Kisújszállás Város Önkormányzat Képviselő-testülete, Kisújszállás, Szabadság tér 1. szám, mint munkáltató /adószáma: 15408710-2-16, törzsszáma: 408714 cégbírósági bejegyzéssel nem rendelkezik) képviseletében …………………polgármester, másfelől ……………….. munkavállaló között a 13/2001.(III.30.) önkormányzati rendelet alapján, az alábbi feltételek mellett:
 
Munkavállaló neve:                                                 
Születéskori neve:                                        
Anyja neve:                                                              
Szül.helye:                                                                
Szül.ideje:                                                                 
Személyazonosító igazolvány száma:                     
Személyi azonosító száma:                                      
Állampolgársága:                                                    
Munkahelye:                                                           
Állandó lakcíme:                                                       
 
1./ A munkavállaló tudomásul veszi, hogy az önkormányzat a pénzintézet helyi fiókjánál vezetett lakáscélú keret számlájáról, a saját erő kiegészítésére 
 
……………. Ft kamatmentes lakáscélú munkáltatói támogatást (továbbiakban: támogatás) nyújt, a pénzintézet útján.
 
2./ A támogatás összege a ………..hrsz-ú természetben ………………..szám alatti lakás megvásárlásához, építéséhez, bővítéséhez, korszerűsítéséhez használható fel.
 
a támogatás lejárata ……… év
 
A támogatás törlesztését a támogatás folyósítását követő hó 1-jén kell kezdeni, a támogatást folyósító pénzintézet által megállapított havi részletekben. A havi részlet törlesztésére a munkavállaló köteles megbízást adni a pénzintézetnek, hogy a havi törlesztőrészlet a folyószámlájára érkező illetményéből kerüljön levonásra.
 
A pénzintézet által felszámított kezelési költség a munkavállalót, az ingatlanra történő jelzálogjog, valamint elidegenítési és terhelési tilalom bejegyeztetésének költsége az önkormányzatot terheli.
Az ingatlan-nyilvántartásból a jelzálogjog, valamint elidegenítési és terhelési tilalom törlése a munkavállalót terheli.
                                                               
3./ A Kisújszállás Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala ellenőrzi a hitelcél megvalósulását.
 
4./ A munkavállaló tudomásul veszi, hogy az ingatlan csak a munkáltatói kölcsön kiegyenlítése után idegeníthető /cserélhető/ el.
 
5./ A munkavállaló feltétel nélkül beleegyezését adja, hogy a 2./ pontban meghatározott ingatlanra, a támogatás visszafizetésének biztosítására, a támogatás teljes visszafizetéséig, - a támogatás erejéig a Kisújszállás Város Önkormányzat javára - az ingatlan-nyilvántartásba jelzálogjogot, valamint elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztessen be az Önkormányzat.
2
 
6./ A munkavállaló tudomásul veszi, hogy ha a jelen megállapodásban vállalt kötelezettségét nem teljesíti, illetve azt megszegi, a kölcsön összeget rendeltetésétől eltérő módon vagy más célra használja fel, az a kölcsön felmondását vonja maga után. A kölcsönszerződés felmondása esetén, a tartozás összegének megfizetése egyösszegben válik esedékessé. Amennyiben a fizetési kötelezettségének nem tesz eleget, a Ptk. 301. § (1) bekezdés szerinti késedelmi kamatot köteles megfizetni.
 
7./ A munkavállaló tudomásul veszi, hogy ha a munkáltatói kölcsön teljes megfizetése előtt munkaviszonya Kisújszállás Város Önkormányzatának a dolgozók lakáscélú munkáltatói támogatásának odaítélésről szóló 13/2011.(III.30.) számú önkormányzati rendelet 13. §-ában foglaltaktól eltérő módon szűnik meg, a kölcsön hátralék egyösszegben válik esedékessé.
 
8./ A munkavállaló tudomásul veszi, hogy amennyiben valótlan adatot közölt, vagy valamely tényt, körülményt elhallgatott, valamint az átutalt kölcsön felhasználását a pénzintézethez történő átutalástól számított 4 hónapon belül nem kezdte meg, az Önkormányzat a munkáltatói kölcsönt felmondja.
 
9./ A felek tudomásul bírnak arról, hogy a magánszemélyek jövedelemadójáról szóló törvény szerint, a munkáltatói kölcsönnek a lakáscélú támogatásokról szóló jogszabályban meghatározott méltányolható lakásigény mértékét meghaladó lakásra, vagy a törvényben megjelölttől eltérő célra történő felhasználása, adófizetési kötelezettséget von maga után.
 
10./ A jelen megállapodásban nem szabályozott kérdésekben a Kisújszállás Város Önkormányzatának a dolgozók lakáscélú munkáltatói támogatásának odaítélésről szóló 13/2011.(III.30.) számú önkormányzati rendelet, valamint a Ptk. rendelkezései az irányadók.
 
11./ A munkavállaló kötelezettséget vállal arra, hogy a pénzintézettel kötött kölcsönszerződés egy példányát, a szerződést követő 8 napon belül a polgármesternek átadja.
 
A jelen megállapodást a felek külön-külön elolvasták, megértették, és mint akaratukkal megegyezőt aláírták.
 
 
Kisújszállás, ………………
 
 
_____________________________                                    ______________________________
       polgármester                                                                               munkavállaló
 
Erről: 1./ munkavállaló
          2./ Pénzintézet /2 pld./
          3./ Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
          4./ Törökszentmiklósi Körzeti Földhivatal /2 példány/
          5./ Irattár
            - értesül.
 

 

« Vissza
Vissza a főmenübe