75/2012. (II. 28.) önkormányzati határozat
Tárgy: törvénymódosítás kezdeményezése

75/2012. (II. 28.) számú önkormányzati határozat
törvénymódosítás kezdeményezése
 
 
Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri Boldog István országgyűlési képviselőt, hogy önálló képviselői indítványként kezdeményezzeaz illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításáról, valamint a hiteles tulajdonilap-másolat igazgatási szolgáltatási díjairól szóló 1996. évi LXXXV. törvény módosítását.
 
A kezdeményezés indoka, hogy a Magyarország helyi önkormányzatai, így Kisújszállás város önkormányzata is, figyelembe véve és egyetértve azzal a szándékkal, mely vezérelte a T/4864/2. irományszámú törvényjavaslat benyújtását, módosítani kívánja a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában résztvevő személyekről elnevezett közterület-elnevezéseket.
 
A kezdeményezés végrehajtásának akadálya, hogy az ingatlantulajdonosokat terheli a közterület és a házszámváltozás ingatlan-nyilvántartáson történő átvezetése kezdeményezésének kötelezettsége és költsége, mely indokolatlanul terheli a lakosságot, elmaradása pedig a közhiteles nyilvántartásba vetett bizalmat rendíti meg.
 
A képviselő-testület felkéri a jegyzőt, hogy segítve az országgyűlési képviselő munkáját gondoskodjon az önálló képviselői indítvány szakszerű előkészítéséről.
 
Felelős:           Kecze István polgármester és dr. Varga Zsolt jegyző
Határidő:       2012. március 14.
 
 
Erről értesül:
  1. Kecze István polgármester
  2. Dr. Varga Zsolt jegyző
  3. Boldog István országgyűlési képviselő

« Vissza
Vissza a főmenübe