119/2012. (III. 27.) önkormányzati határozat
Tárgy: víziközmű-szolgáltatás megszervezése önkormányzati részesedéssel alapított gazdasági társasággal

119/2012. (III. 27.) számú önkormányzati határozat
víziközmű-szolgáltatás megszervezése önkormányzati részesedéssel alapított gazdasági társasággal
 
Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete egyetért azzal, hogy a település víziközmű – vezetékes ivóvíz és szennyvízelvezetés, kezelés – közszolgáltatása olyan gazdasági társaság útján legyen biztosított, melyben az önkormányzat részesedéssel rendelkezik.
 
A gazdasági társaság létrehozása során az önkormányzat együttműködik
                Karcag
                Kisújszállás
                Martfű
                Mezőtúr
                Oroszlány
                Tiszafüred
                Törökszentmiklós
                Túrkeve
                ___________________
                ___________________
               
önkormányzataival. A csatlakozás lehetőségét más önkormányzatok számára is nyitva hagyják.
 
A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert és a Jegyzőt, hogy gondoskodjanak hatásvizsgálat készítéséről a következő szempontok figyelembevételével:
1)       A létrejövő gazdasági társaság a jelenleg működő cégek összeolvadásával vagy új gazdasági társaság alapításával, vagy holding rendszerű üzemeltetéssel folytassa tevékenységét.
2)       A jelenlegi közszolgáltató összeolvadás vagy holding alapítás esetén szervezeti egysége vagy tagja legyen a létrejövő új gazdasági társaságnak, vagy tagja a holdingnak.
3)       A szervezeti struktúrát úgy kell kialakítani, hogy az működési többletköltséget ne okozzon, a szolgáltatás színvonala ne csökkenjen.
4)       A törvényi kötelezettségnek eleget téve biztosított legyen a felújítás és a szükség szerinti beruházás, melynek mindkét számításba jöhető formáját a bérleti üzemeltetési szerződés, vagy vagyonkezelési szerződés keretében történő biztosítását meg kell vizsgálni.
5)       A szervezeti struktúra létrehozása során biztosítani kell, hogy a közös üzemeltetés során a legköltséghatékonyabb elemek érvényesüljenek, átvéve egymástól az eddigi működési tapasztalatokat és gyakorlatokat.
6)       Előzetesen fel kell mérni, hogy a közszolgáltatással összefüggésben milyen kötelezettségek terhelik az önkormányzatot, mint a feladatellátásért felelőst, és gondoskodni kell e kötelezettségek teljesítéséről.
7)       Előzetesen el kell végezni a víziközmű-vagyon vezetékes elemeinek, továbbá a szennyvízkezelő létesítmények, valamint a működtetői vagyon egyszerűsített vagyonértékelését.
 
Végrehajtásért felelős:                    Kecze István polgármester
                                                               Dr. Varga Zsolt jegyző
Határidő:                                              2012. május 15.
 
Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Dr. Varga Zsolt jegyző
3. érintett önkormányzatok képviselő-testületei

« Vissza
Vissza a főmenübe