131/2012. (III. 27.) önkormányzati határozat
Tárgy: az önkormányzati közoktatási intézmények tehetséggondozást elősegítő pályázatainak támogatásáról

131/2012. (III. 27.) számú önkormányzati határozat
az önkormányzati közoktatási intézmények tehetséggondozást elősegítő pályázatainak támogatásáról
 
1.)    Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete támogatja a fenntartásában működő közoktatási intézmények azon szándékát, hogy pályázatot nyújtsanak be a TÁMOP-3.4.3-11/2 jelű, Iskolai tehetséggondozás című kiírásra. A képviselő-testület tudomásul veszi, hogy a pályázat 100%-os támogatási intenzitású, egy-egy pályázat révén 5-20 MFt közötti összeg igényelhető, és az elnyert támogatásnak legfeljebb a 25%-át lehet előlegként lehívni.
 
2.)    A képviselő-testület kéri, hogy az intézmények a pályázatok kidolgozásakor úgy tervezzék meg azok tartamát, hogy a pénzügyi terhek a 2012-es költségvetési évet lehetőleg ne terheljék.
 
Felelősök:       az önkormányzati közoktatási intézmények vezetői
            Határidő:       2012. május 15.
 
3.)    A képviselő-testület támogatja a fenntartásában működő Arany János Általános Iskolának azon szándékát, mely szerint pályázatot nyújt be a BGA-12-HA-01 jelzésű, „Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek” című pályázati kiírásra. A képviselő-testület tudomásul veszi, hogy az iskola 70 fő 7. osztályos tanuló tanulmányi kirándulására pályázik, személyenként legfeljebb 33.000 Ft igényelhető összeggel, azaz maximum 2.376.000 Ft keretösszeggel. A képviselő-testület tudomásul veszi továbbá, hogy sikeres pályázat esetén a támogatási összeg 70%-a hívható le előlegként, tehát a támogatás 30%-ának megfelelő összeget előfinanszírozással kell biztosítani, a projektet 2013. június 30-ig kell megvalósítani, és annak pénzügyi vonzata a 2013. évet érinti.
 
Felelős:           az önkormányzat részéről Kecze István polgármester
az iskola részéről Nagy Lajos igazgató
Határidő:       2012. április 12.
 
4.)    A képviselő-testület támogatja a fenntartásában működő Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium azon szándékát, mely szerint pályázatot nyújt be a BGA-12-HA jelzésű, magyarországi és határon túli gimnáziumok és szakközépiskolák együttműködésének támogatására.   A képviselő-testület tudomásul veszi, hogy az iskola 40 fő tanuló tanulmányi kirándulására pályázik, személyenként legfeljebb 50.000 Ft igényelhető, azaz maximum 2 millió Ft keretösszeggel. A képviselő-testület tudomásul veszi, hogy a pályázat előfinanszírozott, a projektet 2013. június 30-ig kell megvalósítani, és annak pénzügyi vonzata a 2013. évet érinti.
 
Felelős:           az önkormányzat részéről Kecze István polgármester
az iskola részéről Szabó Tamás igazgató
Határidő:       2012. április 27.
 
5.)    A képviselő-testület támogatja a fenntartásában működő Illéssy Sándor Szakközép- és Szakiskolának azon szándékát, mely szerint pályázatot nyújt be a BGA-12-HA-02 jelzésű, a magyarországi és határon túli szakképző iskolák együttműködésének támogatására. A képviselő-testület tudomásul veszi, hogy az iskola a partnerintézménnyel 8-8 fő szakképző évfolyamos tanuló szakmai együttműködésére pályázik, személyenként legfeljebb 50.000 Ft igényelhető összeggel, azaz maximum 800.000 Ft keretösszeggel. A képviselő-testület tudomásul veszi, hogy a pályázat előfinanszírozott, a projektet 2013. június 30-ig kell megvalósítani, és annak pénzügyi vonzata a 2013. évet érinti.
 
 
Felelős:           az önkormányzat részéről: Kecze István polgármester
az iskola részéről: Toldi Attila igazgató
Határidő:       2012. április 27.
 
6.)    A képviselő-testület támogatja a fenntartásában működő Arany János Általános Iskolának azon szándékát, mely szerint – a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthonnal együtt – pályázatot nyújt be a TÁMOP-3.4.2.A-11/2 - Sajátos nevelési igényű gyerekek integrációja című pályázati kiírásra, melyen maximum 30 millió Ft támogatás nyerhető el. A képviselő-testület tudomásul veszi, hogy a pályázat a támogatás 25 %-ának erejéig előfinanszírozott, futamideje 14-20 hónap, a pályázati elképzelések szerint a 2012/13-as tanév második félévétől a 2013/2014-es tanév végéig tart a megvalósítandó program, továbbá hogy sikeres pályázat esetén az előfinanszírozási költségek a 2012-es költségvetési évet nem terhelik.
 
Felelős:           az önkormányzat részéről: Kecze István polgármester,
az iskola részéről: Nagy Lajos igazgató
Határidő:       2012. április 12.
 
7.)    Az önkormányzat az e határozatban megnevezett pályázatokhoz önerőt nem biztosít, azonban vállalja a projektek előfinanszírozását mindaddig, amíg Kisújszállás Város Önkormányzata az intézmények fenntartója. Amennyiben – egy esetleges fenntartóváltás esetén – az új fenntartó nem vállalja a projektek előfinanszírozását, akkor az előfinanszírozás megoldásának felelőssége intézményeké. 
 
Felelős:           Kecze István polgármester
és az önkormányzati közoktatási intézmények vezetői
Határidő:       a pályázatok futamideje
 
Erről értesül:
1.      Kecze István polgármester
2.      Gönczi Károly bizottsági elnök
3.      Arany János Általános Iskola
4.      Városi Óvodai Intézmény
5.      Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
6.      Kossuth Lajos Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon
7.      Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium
8.      Illéssy Sándor Szakközép- és Szakiskola
9.      Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
10.   Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és -üzemeltetési Osztálya
11.   Polgármesteri Hivatal Szervezési és Önkormányzati Kapcsolatok Osztálya

« Vissza
Vissza a főmenübe