248/2012. (V. 29.) önkormányzati határozat
Tárgy: az átszervezésből eredő aktuális közoktatási feladatokról

248/2012. (V. 29.) számú önkormányzati határozat
az átszervezésből eredő aktuális közoktatási feladatokról
 
Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete az önkormányzat fenntartásában lévő közoktatási intézmények további fenntartásáról szóló 215/2012. (V. 15.) számú határozatának mellékleteit a következők szerint módosítja a Baptista Szeretetszolgálattal kötendő megállapodásokban:
 
A közoktatási megállapodás (a 215/2012. (V. 15.) számú határozat 1. melléklete):
 
A 3. pont végére a következő szöveg kerülj: „Ennek érdekében a Felek a 2012. szeptember 1-jétől számított kilenc évig lemondanak a Ptk. 483. § (1)-(2) bekezdésében megfogalmazott felmondási jog gyakorlásáról. A felek az egyértelműség kedvéért rögzítik, hogy a korlátozás nem érinti a jelen szerződésben meghatározott felmondási jogokat.”
 
A 16. pont vége e szöveggel folytatódik: „Amennyiben az egyoldalú nyilatkozat megtételére 2012. augusztus 30-ig sor kerül, a felek megállapodnak abban, hogy a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 118. § (9) bekezdése szerinti, hatvan napon belül gyakorolható felmondási jogukkal nem élnek az e megállapodásban meghatározottakon kívül.”
 
A megállapodás végére a következő, 24. pont kerül:
„24. A Felek a jelen megállapodást a hatályos jogszabályokkal összhangban fogadják el.”
 
 
A finanszírozásról szóló megállapodásban (a 215/2012. (V. 15.) számú határozat 2. melléklete):
 
A 3. pont első mondatában a 3. pontra történő utalás módosul a 2. pontra való utalással. A 3. pont ezzel a mondattal egészül ki: „A Felek megállapodnak abban, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a Fenntartó részére a normatív állami hozzájárulás utólag jóváírásra kerüljön.”
 
A 9. pont a következő mondattal egészül ki: „A Felek megállapodnak abban, hogy a Fenntartó csak addig tudja működtetni az Alapfokú Művészetoktatási Intézményt, ameddig ezen támogatás biztosított.”
 
 
A térítésmentes használatról szóló megállapodásban (a 215/2012. (V. 15.) számú határozat 4. melléklete):
 
A 6.1.1. pont egészüljön ki „a felújítási feladatok kivételével” szövegrésszel. Így a teljes 6.1.1. pont a következő: „6.1.1. az épületek állagának és rendeltetésszerű használhatóságának biztosítása érdekében szükséges megelőző, javító és karbantartó munkák elvégeztetéséről a felújítási feladatok kivételével”.
 
A finanszírozási szerződés 6. pontjának mondata megismétlődik a térítésmentes használatról szóló megállapodásban egy új, 6.3. jelzéssel és a következő folytatással:
6.3. A Felek megállapodnak abban, hogy minden év október utolsó napjáig előzetes egyeztetést folytatnak a következő évi finanszírozás forrásigényére vonatkozóan, mely megalapozza az önkormányzat következő évi költségvetési koncepcióját. A Felek rendszeresen, minden év októberében egyeztetést tartanak a következő évi karbantartási feladatokról, különös tekintettel a feladatonként 300.000 Ft-ot meghaladó karbantartásokra és azok önkormányzati gazdasági társasággal történő elvégeztetésére.
 
 
A közoktatási megállapodás (a 215/2012. (V. 15.) számú határozat 5. melléklete):
 
A 10. pont helyébe („10. A jelen közoktatási megállapodás annak aláírása napján lép hatályba, és 2012. augusztus 31. napjától határozatlan szól.”) a következő szöveg lép: „10. A jelen közoktatási megállapodás annak aláírása napján lép hatályba, és 2012. augusztus 30. napjától határozatlan időre szól.”
 
 
A térítésmentes használatról szóló megállapodás (a 215/2012. (V. 15.) számú határozat 7. melléklete):
 
Az 1. pontjában a 3. pontra való hivatkozás 10. pontra módosul.
 
 
A Polgármesteri Hivatal megbízására vonatkozó szerződésben (a 215/2012. (V. 15.) számú határozat 8. melléklete):
 
A 2.e) pont kiegészül „az intézményekben” kifejezéssel a következők szerint: „ellenőrzések a fenntartó éves ellenőrzési programja alapján: rendszeresen: a normatív állami támogatások igénylésének és felhasználásának ellenőrzése az intézményekben”.
 
A 2. l) pont helyébe (=”teljes körű pénzügyi gazdasági feladatok ellátása, pl.: bérszámfejtés, könyvelés, beszámolók elkészítése, adóbevallások elkészítése és benyújtása” a következő szöveg kerül: „l) pénzügyi-gazdasági feladatok (kidolgozásuk 2012. augusztus 31-ig megtörténik)”
 
Felelős:                                                                      Kecze István polgármester
Határidő a módosított megállapodások aláírására:           2012. május 31.
 
Erről értesül:
  1. Kecze István polgármester
  2. Gönczi Károly bizottsági elnök
  3. Városi Óvodai Intézmény 
  4. Arany János Általános Iskola
  5. Kossuth Lajos Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon
  6. Illéssy Sándor Szakközép- és Szakiskola
  7. Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
  8. Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium
  9. Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy
  10. Kisújszállási Református Egyházközség
  11. Polgármesteri Hivatal Szervezési és Önkormányzati Kapcsolatok Osztálya
  12. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya

« Vissza
Vissza a főmenübe