347/2012. (VII. 5.) önkormányzati határozat
Tárgy: Földgáz- energia beszerzés a Kisújszállási Polgármesteri Hivatal részére tárgyú közbeszerzés megvalósítására

347/2012. (VII. 5.) számú önkormányzati határozat
Földgáz- energia beszerzés a Kisújszállási Polgármesteri Hivatal részére tárgyú közbeszerzés megvalósítására

1. Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az energiaköltségek tekintetében lehetőség szerinti legnagyobb mértékű megtakarítás elérése érdekében megbíz egy speciális szakértelemmel és a szükséges technikai felkészültséggel és tapasztalattal rendelkező szakcéget a közbeszerzési eljárások lebonyolításával.

2. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az 1. pontban meghatározott szervezettel, vagy szervezetekkel történő tárgyalások lefolytatására és a megbízási szerződés aláírására az alábbi feltételekkel:
- a megbízási szerződés alapja csak úgynevezett megtakarítás-alapú konstrukció lehet, erre tekintettel;
- a felek nem köthetnek ki konkrét megbízási díjat sem a közbeszerzési eljárások lebonyolítására, sem a versenyeljárásokkal összefüggő egyéb felmerülő költségek finanszírozására;
- a lebonyolító szervezet csak a tényleges megtakarítás– általános forgalmi adó nélkül számított - maximum 25 %-ának megfelelő összegű megbízási díjra (havi számlázással a villamos energia számlán és a gázszámlán szereplő adatok alapján) jogosult, a tárgyalásokon a felek ennél csak kisebb mértékben állapodhatnak meg;
- a közbeszerzési eljárások esetleges eredménytelensége esetén, vagy amennyiben az energiaszolgáltatásra irányuló szerződések bármilyen okból kifolyólag nem kerülnek megkötésre a versenyeljárás nyertes ajánlattevőjével, a lebonyolító szervezet semmilyen díjazásra nem tarthat igény.

3. Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elhatározza, hogy szindikátusi szerződéssel csatlakozik a Sourcing Hungary Kft. által szervezett Magyar Energia Beszerzési Közösség keretében létrejött önkormányzati csoporthoz.

4. A Képviselő-testület a 3. pont teljesítése érdekében felhatalmazza a polgármestert a csatlakozási szándéknyilatkozat és a szindikátusi szerződés aláírására.

Határidő: 1-4. pontok tekintetében 2012. augusztus 10.
Felelős: Kecze István polgármester

5. A Képviselő-testület jelen határozattal dönt a földgáz-energia beszerzés szolgáltatási szerződésének megkötésére irányuló közbeszerzési eljárás megindításáról 2012. augusztus 21-ig.

6. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a közbeszerzési eljárásban a szükséges nyilatkozatok, tájékoztatók és a közbeszerzési eljárás lebonyolítása során felmerülő egyéb dokumentumok aláírására.

7. A Képviselő-testület a tárgy szerinti közbeszerzési eljárásban beérkezett ajánlatok elbírálása, írásbeli szakvélemény és döntési javaslat készítése érdekében a Kbt. 22. § (4) bekezdése alapján eseti Bíráló Bizottságot hoz létre. A Bíráló Bizottság feladatainak ellátására az alábbi személyeket kéri fel az önkormányzat:
- Bögös Katalin pénzügyi osztályvezető,
- Zaharán-Lapikás Lilla, közbeszerzési referens, városfejlesztési ügyintéző
- A lebonyolító cég által kijelölt szakértő vagy szakértők.

8. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a közbeszerzési eljárás eredményessége érdekében a 7. pontban meghatározott személyeken túl további személyeket kérjen fel a Bíráló Bizottság tagjának.

Határidő: 5-8. pontok tekintetében 2012. november 30.
Felelős: Kecze István polgármester


Erről értesülnek:
1. Kecze István polgármester
2. Dr. Varga Zsolt jegyző
3. Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztálya
4. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
5. Sourcing Hungary Kft.
 

« Vissza
Vissza a főmenübe