353/2012. (VII. 5.) önkormányzati határozat
Tárgy: megállapodás megkötéséről a világnézetileg nem elkötelezett nevelés-oktatás biztosítására

353/2012. (VII. 5.) számú önkormányzati határozat
megállapodás megkötéséről a világnézetileg nem elkötelezett nevelés-oktatás biztosítására

1.) Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete azon kisújszállási gyermekek, tanulók, számára, akiket szüleik világnézetileg nem elkötelezett közoktatási intézménybe kívánják járatni, nagykorú tanulók esetében akik világnézetileg nem elkötelezett közoktatási intézményben kívánnak tanulni, nyilatkozatok és önkormányzati határozatok alapján az alábbiak szerint biztosítja a közoktatási ellátást, valamint tesz eleget a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 88. §-ának (7) bekezdésében megfogalmazott kötelezettségének:

a) A Kenderes Város Önkormányzatának fenntartásában működő közoktatási intézményekben biztosított az óvodai ellátás, általános iskolai oktatás-nevelés, középiskolai ellátás Kenderes Város Önkormányzatának a Kisújszállás város gyermekei részére világnézetileg nem elkötelezett nevelés-oktatás biztosításáról szóló 94/2012. (V. 30.) Kt. számú határozata és a 94/2012. (V. 30.) Kt. számú határozat kiegészítéséről szóló 99/2012. (V. 31.) Kt. számú határozata alapján.

b) A Túrkeve Város Önkormányzatának fenntartásában működő Ványai Ambrus Gimnázium, Informatikai és Közlekedésgépészeti Szakközépiskolában biztosított a középiskolai ellátás – ezen belül értelemszerűen a gimnáziumi ellátás – Túrkeve Város Önkormányzatának a nyilatkozat Kisújszállás Város Önkormányzata részére egyházi fenntartású iskolába járni nem kívánó tanulók fogadásáról szóló 123/2012. (VI. 14.) sz. képviselő-testületi határozata alapján.

c) A túrkevei, alapítványi fenntartású Korda Vince Alapfokú Művészetoktatási Intézményben Németh István igazgató 2012. június 11-én kelt, a Kisújszállási Polgármesteri Hivatalban 9210-30/2012. számon iktatott nyilatkozata alapján biztosított az alapfokú művészetoktatási ellátás a képzőművészeti és a néptánc művészeti ágakban.

d) A túrkevei, alapítványi fenntartású Egressy Béni Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézményben Pujov Jenő igazgató 2012. június 13-án kelt, a Kisújszállási Polgármesteri Hivatalban 9210-31/2012. számon iktatott nyilatkozata alapján biztosított az alapfokú művészetoktatási ellátás zeneművészeti ágban.

2.) A Képviselő-testület a világnézetileg nem elkötelezett nevelés-oktatás biztosításáról szóló 284/2012. (V. 30.) számú önkormányzati határozat és a világnézetileg nem elkötelezett nevelés-oktatás biztosításáról a gimnáziumi és művészeti iskolai képzésben résztvevők számára című 301/2012.
(VI. 26.) számú önkormányzati határozatok alapján megállapodások megkötését kezdeményezi a határozat 1.) pontjában felsorolt önkormányzatokkal és művészeti iskolákkal. E határozat 1-4. melléklete tartalmazza azon megállapodásokat, amelyek a fenti nyilatkozatok és önkormányzati határozatok alapján készültek. A Képviselő-testület felhatalmazza Kecze István polgármestert arra, hogy e megállapodásokat aláírja, és kéri a nevezett két önkormányzat és két művészeti iskola képviselőit ezen megállapodások aláírására.

Felelős: Kecze István polgármester
Határidő: 2012. augusztus 30.

3.) A Képviselő-testület megköszöni Kenderes Város Önkormányzatának, Túrkeve Város Önkormányzatának, a Korda Vince Alapfokú Művészetoktatási Intézménynek és az Egressy Béni Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézménynek, hogy fogadják azon kisújszállási gyermekeket és tanulókat, akik nem kívánnak világnézetileg elkötelezett közoktatási intézménybe járni.


Erről értesülnek:
1. Kecze István polgármester
2. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 5000 Szolnok, Kossuth u. 2.
3. Gönczi Károly bizottsági elnök
4. Kenderes Város Önkormányzata, 5331 Szent I. u. 52.
5. Túrkeve Város Önkormányzata, 5420 Túrkeve, Petőfi tér 1.
6. Korda Vince Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, 5420 Túrkeve, Széchenyi u. 23.
7. Egressy Béni Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény,
5420 Túrkeve, Széchenyi u. 9.
8. Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztálya
9. Polgármesteri Hivatal Szervezési és Önkormányzati Kapcsolatok Osztálya
 

« Vissza
Vissza a főmenübe