391/2012. (VIII. 28.) önkormányzati határozat
Tárgy: a fenntartható hulladékgazdálkodásról, a megfizethető díjakról, valamint a környezettudatos magatartásra ösztönző megoldások kidolgozásáról

 

391/2012. (VIII. 28.) számú önkormányzati határozat
a fenntartható hulladékgazdálkodásról, a megfizethető díjakról, valamint a környezettudatos magatartásra ösztönző megoldások kidolgozásáról
 
Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri a Polgármesteri Hivatalt, hogy a város közigazgatási területén fokozott figyelmet fordítsanak az illegális hulladék lerakásokra, a lerakásokat elkövetők személyének kiderítésére, valamint az illegálisan fém és egyéb hulladékokat gyűjtőkre, és azok felelősségre vonására.
 
A Képviselő-testület felkéri a jegyzőt és a közszolgáltatót, hogy a hulladékokról szóló törvény elfogadását követően tegyen javaslatot olyan díjrendszer alkalmazására, ami ösztönzi a hulladékok birtokosait a szelektív gyűjtésre, és a máshol nem hasznosítható, átadható hulladékok átadására a közszolgáltatónak.
 
A példamutatás elve alapján meg kell szervezni az önkormányzat költségvetési szerveinél a keletkező hulladékok teljes vertikumára a hasznosítható anyagok szelektív gyűjtését, újrahasznosításra történő átadását.
Határidő:       a hulladékokról szóló törvény elfogadását követő 60 nap, és folyamatos
Felelős:           Dr. Varga Zsolt jegyző
 
A Képviselő-testület felkéri a Kisújszállási Városgazdálkodási Kft-t, hogy a fenntartható hulladékgazdálkodás jegyében, tartson a lakosság körében évente több alkalommal akciókat a szelektíven hasznosítható hulladékok visszagyűjtésének ösztönzésére, és továbbra is segítse elő városunkban a környezettudatosságra nevelő programok megvalósulását.
Határidő:       2012. október 1-től folyamatos
Felelős:           Tóth Zoltán ügyvezető igazgató
Kisújszállási Városgazdálkodási Kft.
 
A Képviselő-testület felkéri a nevelési, oktatási intézményeket, illetve fenntartóikat, hogy a pedagógiai programjuk elkészítése és végrehajtása során kezeljék kiemelten a gyermekek környezettudatosságra nevelését. A Képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy a felkérésről levélben tájékoztassa a kisújszállási nevelési, oktatási intézményeket, és fenntartóikat.
Határidő:       2012. szeptember 10.
Felelős:           Kecze István polgármester
 
Erről értesül:   
1.      Kecze István Polgármester
2.      Kisújszállási Városgazdálkodási Kft. 5310 Kisújszállás, Kossuth Lajos u. 74.
3.      Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy 1111 Budapest, Budafoki út 34/b
4.      Kisújszállási Református Egyházközség 5310 Kisújszállás, Kálvin u. 1.
5.      Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya

6.      Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztálya

 

« Vissza
Vissza a főmenübe