388/2012. (VIII. 28.) önkormányzati határozat
Tárgy: az úszásoktatás elősegítéséről

388/2012. (VIII. 28.) számú önkormányzati határozat
az úszásoktatás elősegítéséről
 
 
1. Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kumánia Gyógyfürdő Kft-n keresztül minden naptári évben az adott naptári év első félévében harmadik évfolyamon tanuló kisújszállási egyházi fenntartású általános iskolások úszásoktatása érdekében évente gyermekenként 20 alkalommal biztosítja az ingyenes belépést a Kumánia Gyógy- és Strandfürdőbe, továbbá biztosítja az érintett gyermekek úszásoktatását végző tanárok ingyenes belépését az oktatás időtartamára. A Képviselő-testület az úszásoktatási célú ingyenes belépést a gyógyfürdő építés miatt kimaradt 2011 első félévében harmadik évfolyamon tanulók számára is azonos feltételekkel biztosítja 2012. évben.
A Képviselő-testület kéri, hogy az úszásoktatás végén kerüljön ellenőrzésre, hogy a gyermekek legalább egy úszásnemet elsajátítottak.
 
2. A Képviselő-testület az 1. pont szerinti szolgáltatást 300 Ft/fő/alkalom áron rendeli meg a Kumánia Gyógyfürdő Kft-től, amelyből 200 Ft/fő/alkalom forrást az önkormányzat és a Kumánia Gyógyfürdő Kft. között 2011. december 30-án 99-1/2012. számon, „A Kumánia Gyógyfürdő és az ehhez kapcsolódó vagyon üzemeltetéséről és használatba adásáról, a fürdőgyógyászati ellátás biztosításáról” tárgyban megkötött megállapodás (továbbiakban Megállapodás) 6. pontja alapján biztosított gyógyfürdő üzemeltetési költség terhére biztosítja. Az önkormányzat a költségvetésében minden évben legalább akkora gyógyfürdő üzemeltetési költséget tervez, amely fedezi az e határozat szerinti ingyenes önként vállalt szolgáltatást.”
 
3. A Kumánia Gyógyfürdő Kft. köteles regisztrációs jegyet kibocsátani az ingyenes belépést igénybe vevők számára, amelynek az ellenértékét tételes kimutatás alapján tartalmazza az önkormányzat által a Kumánia Gyógyfürdő Kft. részére gyógyfürdő üzemeltetési költség címen, számla ellenében fizetett összeg. Az ingyenes belépést igénybe vevők számáról tárgyévet követő év január 15-éig köteles elszámolni a Kumánia Gyógyfürdő Kft.
 
4. A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy e határozat alapján a Megállapodás módosításáról gondoskodjon és a módosított megállapodást írja alá.
 
Határidő:       2012. augusztus 31.
Felelős:           Kecze István polgármester
 
5. A Képviselő-testület kéri az egyházi fenntartókat és az általános iskolák igazgatóit, nevelő-testületeit, hogy éljenek az e határozat szerinti lehetőséggel.
 
 
Erről értesül:
  1. Kecze István polgármester
  2. Kumánia Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője
  3. Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és -üzemeltetési Osztálya
  4. Kisújszálláson működő egyházi fenntartású általános iskolák és fenntartóik

« Vissza
Vissza a főmenübe