417/2012. (IX. 12.) önkormányzati határozat
Tárgy: az iskola-egészségügyi ellátás átszervezéséről szóló 384/2012. (VIII. 28.) számú önkormányzati határozat módosítására

 

417/2012. (IX. 12.) számú önkormányzati határozat
az iskola-egészségügyi ellátás átszervezéséről szóló 384/2012. (VIII. 28.) számú önkormányzati határozat módosítására
 
 
1) Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 8. § (4) bekezdése, valamint az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 152. § (1) bekezdése e.) alpontja alapján az iskola-egészségügyi ellátás átszervezéséről szóló 384/2012. (VIII. 28.) számú önkormányzati határozat (továbbiakban Határozat) 2. mellékletét képező Dr. Bozó és Társa Bt.-vel kötendő megállapodás mellékletéből törli az - Illéssy Sándor Szakközép- és Szakiskolát.
 
2) Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Határozatot a következő 3. ponttal egészíti ki:
 
„3. Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megbízza a polgármestert, hogy a IV. számú iskolaorvosi körzet ellátása érdekében folytasson tárgyalásokat a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személlyel a lehetséges szolgáltatóval, továbbá felhatalmazza, hogy sikeres tárgyalás esetén a polgármester határozza meg az iskolaorvosi feladat-ellátási szerződés szövegét és felhatalmazza a szerződés aláírására.
Határidő:       2012. szeptember 30.
Felelős:                      Kecze István polgármester”
 
3) Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Határozatot a következő 4. ponttal egészíti ki:
 
„4. Amennyiben a 3. pont szerinti tárgyalások eredménytelenül zárulnak, akkor a Képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy jelentse be az illetékes Népegészségügyi Szakigazgatási Szervnek és az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak, hogy az önkormányzat az Illéssy Sándor Szakközép- és Szakiskola iskolaorvosi ellátását nem tudja megoldani. Továbbá megbízza, hogy levélben jelezze az egészségügyi államtitkárnak, hogy az iskolaorvosi finanszírozás összege rendkívül alacsony, ahhoz hogy középtávon az ellátás biztosítható legyen a 40 Ft/hó/tanuló finanszírozás megduplázására lenne szükség.”
 
4) A Határozatban és a Határozat mellékleteiben ahol „Arany János Általános Iskola” név szerepel „Arany János Református Általános Iskola” névre módosul, ahol „Móricz Zsigmond Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium” név szerepel „Móricz Zsigmond Református Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium” névre módosul.
 
 
Erről értesül:
  1. Kecze István polgármester
  2. Dr. Bozó és Társa Bt. vezetője
  3. Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy
  4. Illéssy Sándor Szakközép- és Szakiskola
  5. Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztálya

 

« Vissza
Vissza a főmenübe