468/2012. (X. 30.) önkormányzati határozat
Tárgy: az egészségügyi feladatok ellátási helyzetének áttekintéséről

468/2012. (X. 30.) számú önkormányzati határozat
az egészségügyi feladatok ellátási helyzetének áttekintéséről

1. Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 8. § (4) bekezdése, valamint az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény
152. § (1) bekezdése e) alpontja alapján, az egészségügyi alapellátások körzeteinek megállapításáról szóló 34/2005. (IX. 2.) önkormányzati rendelet 5. melléklete szerinti
- I., és III. iskolaorvosi körzetek ellátása érdekében feladat ellátási szerződést köt a Kumánia Gyógyfürdő Kft-vel,
- II. iskolaorvosi körzet ellátása érdekében feladat ellátási szerződést köt a Dr. Bozó és Társa Bt-vel.
A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződések megkötésére és aláírására.
Határidő: 2012. november 10.
Felelős: Kecze István polgármester

2. Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megbízza a polgármestert, hogy a IV. számú iskolaorvosi körzet ellátása érdekében folytasson tárgyalásokat a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személlyel a lehetséges szolgáltatóval, továbbá felhatalmazza, hogy sikeres tárgyalás esetén a polgármester határozza meg az iskolaorvosi feladat-ellátási szerződés szövegét és felhatalmazza a szerződés aláírására.
Határidő: 2012. november 10.
Felelős: Kecze István polgármester

3. A Képviselő-testület az iskola-egészségügyi ellátás átszervezéséről szóló 384/2012. (VIII. 28.) számú önkormányzati határozatot hatályon kívül helyezi.

4. A Képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy az önkormányzat és a Kumánia Gyógyfürdő Kft. között létrejött 18577-2/2011. számú, 2011. november 8-án kelt tárgyi feltételek bérbeadásáról szóló szerződés szerinti Kumánia Gyógyfürdő Kft. általi bérleti díjfizetést 2012. november 1-jétől szüntesse meg szerződésmódosítással, továbbá meghatalmazza a szerződés aláírására.
5. Az önkormányzat a központi háziorvosi ügyeleti ellátás és az egészségügyi ellátás szervezési feladatok kivételével minden jelenleg a Polgármesteri Hivatal által ellátott egészségügyi feladatot átad a Kumánia Gyógyfürdő Kft.-nek, amelyhez az iskolafogászati asszisztens foglalkoztatási támogatásán felüli költségek fedezetére 2013-ban 7 623 000 Ft-ot biztosít, azt követően pedig az éves költségvetési rendeletében meghatározott összeget biztosít, amely fedezi a feladatok valamennyi költségét. A Képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy kössön megállapodást e tevékenységek ellátására.
Határidő: 2012. november 10.
Felelős: Kecze István polgármester

Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Kumánia Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője
3. Dr. Bozó Erzsébet iskolaorvos
4. Dr. Dékány László iskolaorvos
5. Dr. Molnár István iskolaorvos
6. Egyházi fenntartók és oktatási, nevelési intézményeik
7. Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztálya
8. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
 

« Vissza
Vissza a főmenübe