456/2012. (X. 30.) önkormányzati határozat
Tárgy: folyószámla hitelkeret igénybevételéről

456/2012. (X. 30.) számú önkormányzati határozat
folyószámla hitelkeret igénybevételéről


Kisújszállás Város Önkormányzata 273.000.000 Ft összegű folyószámlahitel felvételét határozta el az átmeneti likviditási problémák kezelésére.

A hitel végső lejárata: 2012. december 21.

A Képviselő-testület kötelezettséget vállal arra, hogy a hitel teljes futamideje alatt a hitelt, kamatát és járulékos költségeit a költségvetésébe beépíti.

A Képviselő-testület kötelezettséget vállal arra, hogy az OTP Bank Nyrt. részére más pénzügyi intézménynél vagy a Magyar Államkincstárnál vezetett vagy későbbiekben megnyitásra kerülő valamennyi fizetési számlájára (beleértve a Pénzforgalmi Bankszámlát és az egyéb számlákat), ahol ezt jogszabály nem zárja ki, felhatalmazáson alapuló beszedési megbízást biztosít.

A Képviselő-testület hozzájárul a helyben maradó személyi jövedelemadó, a települési önkormányzatok jövedelemkülönbségének mérséklését szolgáló támogatás, valamint a normatív hozzájárulás és egyéb támogatások (együtt: Központi Támogatás) OTP Bank Nyrt. javára történő engedményezéséhez és tudomásul veszi, hogy az engedményezett bevételeket az OTP Bank Nyrt. a folyószámla-, valamint munkabérhitel szerződésekből eredő tartozások törlesztésére fordítja.

A Képviselő-testület hozzájárul a magyarhertelendi 1/5 hrsz-ú, illetve a kisújszállási 143/2/B/1; 1881; 2179/2/A/34; 2179/3 és 2179/4 hrsz-ú ingatlanokra az OTP Bank Nyrt. keretbiztosítéki jelzálogjogának bejegyzéséhez.

A Képviselő-testület megbízást ad az OTP Bank Nyrt. részére, hogy a hitel futamideje alatt amennyiben a Kisújszállás Város Önkormányzatának Pénzforgalmi Bankszámláján, valamint a központi támogatások elkülönítésére szolgáló alszámláján a folyószámlahitel szerződés alapján esedékessé váló fizetési kötelezettségeinek teljesítéséhez nem áll rendelkezésre a szükséges fedezet, úgy annak biztosítása érdekében a helyi adók és a gépjárműadó fogadására szolgáló számláiról a szükséges összeget a Pénzforgalmi Bankszámlájára átvezesse.

A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert és a pénzügyi ellenjegyzőt, hogy a hitelfelvétel ügyében eljárjon és a hitelszerződést az OTP Bank Nyrt.-vel megkösse.

Végrehajtásért felelős:      Kecze István polgármester
                                               Dr. Varga Zsolt jegyző
Határidő:                              2012. november 5.


Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Dr. Varga Zsolt jegyző
3. Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya
4. OTP Bank Nyrt. Szolnok
 

« Vissza
Vissza a főmenübe