506/2012. (XI. 27.) önkormányzati határozat
Tárgy: a 2011/2012-es tanév zárásáról és a 2012/13-as tanév kezdéséről szóló tájékoztató kapcsán meghozott döntésekről

 

506/2012. (XI. 27.) számú önkormányzati határozat
a 2011/2012-es tanév zárásáról és a 2012/13-as tanév kezdéséről szóló tájékoztató kapcsán meghozott döntésekről
 
Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testülete tudomásul veszi, és egyben megköszöni a 2011/2012-es tanév zárásáról és a 2012/13-as tanév kezdéséről szóló intézményi és fenntartói tájékoztatókat. Ezek nyomán a következőkről dönt:
 
1.) A képviselő-testület megköszöni Demeter Jánosné települési képviselőnek a Városi Óvodai Intézmény óvodaszékében, Szénási László bizottsági tagnak az Arany János Általános Iskola, Nagy Lajosné települési képviselőnek a Kossuth Lajos Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon  iskolaszékében, Tuka Antal települési képviselőnek a Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium  iskolaszékében és Molnár Imre települési képviselőnek az Illéssy Sándor Szakközép- és Szakiskola iskolaszékében 2010 óta a fenntartó képviseletében végzett munkáját. Ezzel egyidőben a képviselőtestület hatályon kívül helyezi az iskolaszéki tagok delegálásáról szóló 338/2010. (XI. 30.) számú önkormányzati határozatot.
Határidő:       2012. november 30.
Felelős:          Kecze István polgármester
 
A képviselő-testület megköszöni korábbi közoktatási intézményeinek, illetve vezetőiknek, valamint mindazoknak a munkáját, akik  segítően, együttműködően és szabadidejüket sem kímélve közreműködtek abban, hogy a közoktatási átszervezések minél zökkenőmentesebben, rendben, a jogszabályi előírásoknak megfelelően megvalósuljanak.
 
2.) A képviselő-testület 2013-as munkatervében napirendre tűzi a jelenleg állami tulajdonban lévő, a Közép-Tisza Vidéki Vízügyi Igazgatóság kezelésében lévő, Béla király út 71. sz. épület (hrsz.: 3669/1) ingatlan önkormányzati tulajdonba vételi lehetőségének megvizsgálását, valamint a gyermekétkeztetés problémáinak megtárgyalását.
 
3.) A képviselő-testület az intézményi működések rendszeres, legalább negyedévenkénti egyeztetéseket kezdeményez az új fenntartókkal, valamint az intézmények képviselőivel a várost és az intézményeket egyaránt érintő közoktatási, köznevelési feladatellátás aktuális problémáinak megbeszélésére és megoldására.
Felelős:           Kecze István polgármester
Határidő:        az 1. pont esetében 2012. december 18.
                         a 2. pont esetében folyamatos
 
4.) Felül kell vizsgálni a közoktatási témájú önkormányzati határozatokat azok hatályon kívül helyezése érdekében.
Felelős:           Dr. Varga Zsolt jegyző
Határidő:        2013. január 29.
 
Erről értesül:
  1. Kecze István polgármester
  2. Városi Óvodai Intézmény
  3. Arany János Református Általános Iskola
  4. Kossuth Lajos Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon
  5. Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
  6. Illéssy Sándor Szakközép- és Szakiskola
  7. Móricz Zsigmond Református Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
  8. Polgármesteri Hivatal Szervezési és Önkormányzati Kapcsolatok Osztálya

 

« Vissza
Vissza a főmenübe