523/2012. (XII. 18.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Kisújszállás Városközpont funkcióbővítő megújítása tárgyú beruházás kivitelezőjének kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás megindításáról

523/2012. (XII. 18.) számú önkormányzati határozat
a Kisújszállás Városközpont funkcióbővítő megújítása tárgyú beruházás kivitelezőjének kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás megindításáról
 
1.      Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kisújszállás Városközpont funkcióbővítő megújítása tárgyú beruházás kivitelezőjének kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárást – figyelemmel a Közreműködő Szervezet és a 4/2011. (I. 28.) Kormányrendelet előírásaira – megindítja a jelen határozatban foglalt feltételekkel.
2.      A jelen határozat mellékletét képező ajánlattételi felhívással összhangban elkészített közbeszerzési eljárási dokumentációt – különös tekintettel annak műszaki tartalmi részére – a hivatalos Közreműködő Szervezetnek, vagyis az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. (ÉARFÜ Kft.) részére előzetes véleményezés céljából meg kell küldeni.
3.      Az ÉARFÜ Kft. jóváhagyását követően a 4/2011. (I. 28.) Kormányrendelet alapján haladéktalanul intézkedni kell az előírt közbeszerzési dokumentumok Irányító Hatóság, vagyis a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Közbeszerzési Felügyeleti Főosztálya (KFF) részére történő megküldéséről a jogszabály szerinti ellenőrzési eljárás lefolytatása érdekében.
4.      A közbeszerzési eljárást csak a 3. pontban meghatározott ellenőrzési eljárást követően, a KFF által kiadott végleges jóváhagyó okirat (tanúsítvány) kézhezvételét követően lehet megindítani.
5.      A KFF által kiadott jóváhagyó okirat kézhezvételét követő 5 munkanapon belül intézkedni kell a végleges ajánlattételi felhívás Közbeszerzések Tanácsa részére történő megküldéséről, vagyis a közbeszerzési eljárás tényleges megindításáról.
6.      A Képviselő-testület a közbeszerzési eljárásban felmerülő, a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény szerint az eljárás fajtájától függően kötelezően közzéteendő hirdetmények – például ajánlattételi felhívás, tájékoztató az eredményhirdetésről – szerkesztési díjait biztosítja.
7.      A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a közbeszerzési eljárásban a szükséges nyilatkozatok, tájékoztatók és a közbeszerzési eljárás lebonyolítása során felmerülő egyéb dokumentumok aláírására.
A Képviselő-testület kifejezetten felhatalmazza a polgármestert arra, hogy a 2-4. pontokban meghatározott előzetes véleményezési eljárásban a véleményező szervek által rögzített rendelkezéseket a közbeszerzési eljárás dokumentumain átvezesse, és szükség szerint a közbeszerzés határidőit és ütemezését – az eljárás bármelyik szakaszában, ide értve a kiegészítő tájékoztatás megadása miatti ajánlattételi határidő változást is - módosítsa.
8.      A Képviselő-testület a tárgy szerinti közbeszerzési eljárásban beérkezett ajánlatok elbírálása, írásbeli szakvélemény és döntési javaslat készítése érdekében eseti Bíráló Bizottságot hoz létre. A Bíráló Bizottság feladatainak ellátására az alábbi személyeket kéri fel az önkormányzat:
-          Dr. Stiegler Erzsébet ügyvéd, hivatalos közbeszerzési tanácsadó,
-          Bakondi József műszaki szakértő,
-          Székelyné Zaharán-Lapikás Lilla közbeszerzési referens, városfejlesztési ügyintéző
-          Nyikos Csilla városfejlesztési ügyintéző,
-          Dr. Kui Gábor, közbeszerzési referens, aljegyző
9.      A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a közbeszerzési eljárás eredményessége érdekében a 8. pontban meghatározott személyeken túl további személyeket kérjen fel a Bíráló Bizottság tagjának.
10. A Képviselő-testület a közbeszerzési eljárást feltételes közbeszerzésként indítja meg, tekintettel arra, hogy a saját erő biztosítása érdekében az EU Önerő Alap pályázati konstrukcióra támogatási igényt nyújtott be 164 millió Ft összegben. A Kisújszállás Városközpont funkcióbővítő megújítása tárgyú projekt 294 millió Ft saját erő igényéből fennmaradó 130 millió Ft-ot a Képviselő-testület a 2013. és a 2014. évi költségvetésében biztosítja úgy, hogy 2013-ban 50 millió Ft-ot, 2014-ben pedig 80 millió Ft-ot tervez be.
 
Végrehajtásért felelős:                      Kecze István polgármester
Határidő:                                                határozat rendelkezései szerint
 
Erről értesül:
1.      Kecze István polgármester
2.      Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
3.      Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és -Üzemeltetési Osztálya

« Vissza
Vissza a főmenübe