533/2012. (XII. 18.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Kisújszállási Vízmű Kft. önkormányzati tulajdonú víziközműből szolgáltatott ivóvíz, és csatornahasználatért fizetendő díjra, továbbá a Csorba vízellátására vonatkozó tájékoztatóinak, valamint a DTH Kft. tájékoztatójának elfogadásáról

 

533/2012. (XII. 18.) számú önkormányzati határozat
a Kisújszállási Vízmű Kft. önkormányzati tulajdonú víziközműből szolgáltatott ivóvíz, és csatornahasználatért fizetendő díjra, továbbá a Csorba vízellátására vonatkozó tájékoztatóinak, valamint a DTH Kft. tájékoztatójának elfogadásáról
 
1.      Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testülete tudomásul veszi, hogy a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény rendelkezései alapján az önkormányzati tulajdonú víziközműből szolgáltatott ivóvíz és víziközmű által biztosított szennyvízelvezetés, szennyvíztisztítás és- kezelés díjak tekintetében 2013. évre vonatkozóan a jelenlegi díjakat változtatás nélkül kell alkalmazni.
 
2.      A Képviselő-testület tudomásul veszi a Duna-Tisza menti Önkormányzati Közmű Üzemeltető Szolgáltató Holding Kft. (továbbiakban DTH Kft.) tájékoztatóját, továbbá azt, hogy a végleges és hatályos végrehajtási rendelet hiányában a DTH Kft. a bérleti-üzemeltetési szerződésnek megfelelően 2013. január 1-ével valószínűleg nem tudja megkezdeni üzemeltetési tevékenységét.
A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy amennyiben a DTH Kft. nyilatkozik, hogy 2013. január 1-jével bizonyosan nem tudja megkezdeni a bérleti-üzemeltetési szerződés szerinti tevékenységét, akkor a DTH Kft.-vel közösen módosítsa a szerződést úgy, hogy az legkésőbb 2013. július 1-jével hatályba lépjen.
Felelős: Kecze István polgármester
Határidő: 2012. december 31.
 
3.      Képviselő-testület megbízza a Kisújszállási Vízmű Kft.-t a víziközmű vagyon üzemeltetésével, valamint az ivóvíz és szennyvíz szolgáltatás biztosításával mindaddig, amíg a DTH Kft.-vel kötött módosított bérleti-üzemeltetési szerződés hatályba nem lép.
 
4.      A Kisújszállási Vízmű Kft. 2013-ban is köteles a 2012. évi vagyonhasználat időarányos megfizetésére a 2. pont szerinti időszakban.
 
5.      A Képviselő-testület engedélyezi a Csorbára történő ivóvíz szállításának felfüggesztését, valamit megbízza a Kisújszállási Vízmű Kft.-t, hogy a víz minőségét folyamatosan kísérje figyelemmel, s ha romlik a minősége újra biztosítsa az ivóvíz szállítását a csorbai lakosok részére.
A Képviselő-testület hatályon kívül helyezi a Csorba vízellátásának megoldásából adódó feladatokról szóló 478/2012. (X.30.) számú önkormányzati határozat 2. pontját.
 
6.      A Képviselő-testület felhívja a Kisújszállási Vízmű Kft. figyelmét - tekintettel arra, hogy a vízdíj emelésére nincs lehetőség – a takarékos, gondos 2013. évi gazdálkodásra.
Felelős: Zsótér László ügyvezető
Határidő: Bérleti-üzemeltetési szerződés hatályba lépése
 
Erről értesül:   
  1. Kecze István Polgármester
  2. Kisújszállási Vízmű Kft.
  3. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
  4. Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és –Üzemeltetési Osztály

 

« Vissza
Vissza a főmenübe