1/2015. (I. 29.) Képviselő-testületi rendelet
Tárgy: a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 9/2013. (III. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról
Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 35. §-ban, a 39. § (2) bekezdésében, és a 88. § (4) bekezdésében, a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 44/C. § (2) bekezdésében és 45. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 28/2014. (X. 21.) önkormányzati rendelet 18. § h) és i) pontjai szerinti véleményező feladatkörében eljáró Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Gazdálkodási Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el:
 
1. § A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 9/2013. (III. 27.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: rendelet) 3. §-a a következő 3. ponttal egészül ki:
 
„3. Ingatlantulajdonos: az ingatlan birtokosa, tulajdonosa, vagyonkezelője, valamint a társasház és a lakásszövetkezet, aki a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást e törvény szerinti szerződéses jogviszony keretében kötelező jelleggel igénybe veszi, és akinek a közszolgáltató rendszeres időközönként rendelkezésére áll.”
 
2. § A rendelet 14. §-a a következő (4) bekezdéssel egészül ki:
 
„(4) A Közszolgáltató a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvizet ártalmatlanítás céljából a Kisújszállás, külterület 0139 helyrajzi szám alatt található szennyvíztisztító telepre szállítja.”
 
3. § A rendelet 7. alcíme helyébe a következő alcím lép:
 
„7. Elkülönített gyűjtés
 
16. § (1) A közszolgáltatás keretében a város belterületén az elkülönített gyűjtés lehetősége az ingatlantulajdonosok részére biztosított, amelyet kötelesek a (2) bekezdésben meghatározott módon igénybe venni.
(2) Az elkülönített hulladékgyűjtésre az erre a célra rendszeresített, közterületen található gyűjtőszigeteken elhelyezett gyűjtőedényeket, a Közszolgáltató által üzemeltetett hulladékgyűjtő udvart, továbbá az ingatlantulajdonosok részére a Közszolgáltató által átadott hulladékgyűjtő zsákokat kell igénybe venni.
(3) A (2) bekezdésben meghatározott gyűjtőedényben valamint a hulladékgyűjtő zsákban kizárólag az edény funkciója szerinti, vagy a gyűjtőállványon szereplő jelölés szerinti elkülönítetten gyűjthető hulladékfajta helyezhető el.”
 
4. § Hatályát veszti a rendelet 19. § (5) bekezdése.
 
5. § (1) Ez a rendelet a (2) bekezdés kivételével 2015. március 1-jén lép hatályba.
(2) A rendelet 3. §-a 2015 június 1-jén lép hatályba.
 
 
 
 
Kecze István
Dr. Varga Zsolt
polgármester
jegyző
A rendeletet kihirdettem:
Kisújszállás, 2015. január 29.
 
 
 
Dr. Varga Zsolt
 
jegyző

« Vissza
Vissza a főmenübe