9/2015. (I. 29.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: a szociális ellátás helyi szabályainak felülvizsgálatához koncepció elfogadásáról
Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2015. március 1-jén hatályba lépő, a szociális ellátást érintő jogszabályi környezetváltozás alapján a helyi rendeletalkotás koncepcióját a következők szerint fogadja el:
 
1. A képviselő-testület megállapítja, hogy a hatályos önkormányzati rendelet eljárási szabályai megfelelnek a hatályba lépő szabályozásnak.
 
2. Az önkormányzati segély kiegészülve a hatályos egyéb szociális ellátásokkal, megfelelnek a hatályba lépő törvényi követelményeknek, azok minimális, szóhasználatbeli eltérésekkel változatlan formában fenntarthatók.
 
3. A képviselő-testület egyetért a megszűnő méltányossági közgyógyellátás helyébe a már jogosultaknak tovább biztosítandó, változatlan összegű ellátás fenntartásával, együttműködve a városban működőt gyógyszertárakkal, az igénybevett gyógyszerellátás utólagos megtérítése érdekében.
 
4. A képviselő-testület a 2015. február 28-án hatályos jogosultsági feltételek fenntartásával kívánja biztosítani a lakhatás támogatását azzal a feltétellel, hogy valamennyi ellátást e szabályozástól eltérően 500 Ft-tal kevesebb összegben határozza meg.
Az ellátás egy tárgyévben december 31-ig kerülhet megállapításra.
 
A képviselő-testület megbízza a jegyzőt, hogy a határozat alapján a rendelettervezetet a képviselő-testület februári ülésére készítse elő.
 
Végrehajtásért felelős:          Dr. Varga Zsolt jegyző
Határidő:                                   2015. február 26.
 
Erről értesül:
1. Dr. Varga Zsolt jegyző
2. a Kisújszállási Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztálya

« Vissza
Vissza a főmenübe