36/2015. (II. 26.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: állásfoglalásról az Illéssy Sándor Baptista Szakközépiskola és Szakiskola szakmaszerkezeti átalakításával kapcsolatosan
Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 42. § 11. pontjában meghatározott jogkörében eljárva, figyelemmel a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 75. § (1) bekezdése alapján elfogadott feladatellátási, intézményhálózat-működtetési és köznevelés-fejlesztési tervre úgy ítéli meg, hogy nem teljesen pontos adatok alapján, megkésve, a 2015/2016-os tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntésről és a 2015/2016-os tanévben induló képzésekben szakiskolai tanulmányi ösztöndíjra jogosító szakképesítésekről szóló 13/2015. (II. 10.) Korm. rendelet kiadásával, az Illéssy Sándor Baptista Szakközépiskola és Szakiskolában folyó eladó, pincér, szakács és cukrász szakmai képzésre vonatkozóan olyan döntés született, mely Kisújszállás és vonzáskörzete számára jelentős hátrányt okoz, gátolva a gazdaságfejlesztést és megbontva az eddig magas színvonalon működő köznevelés helyi rendszerét.
 
A Képviselő-testület kezdeményezi olyan módosítás kidolgozását, mellyel 14 fő eladó, 14 fő pincér, 14 fő szakács és 14 fő cukrász képzésére nyílik lehetőség.
 
A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a kezdeményezést a döntésre jogosultak és egyéb érintettek részére juttassa el, és szükség szerint folytasson egyeztetést az ügyben.
 
Végrehajtásért felelős:     Kecze István polgármester
Határidő:                               2015. február 27.
 
Erről értesül:
1. Dr. Orbán Viktor miniszterelnök
2. Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő
3. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter
4. Szutorisz-Szügyi Csongor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szolnoki Tankerületének igazgatója
5. Dr. Sziráki András, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke
6. Dr. Kállai Mária kormánymegbízott
7. Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke
8. Szabó Csaba, a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy oktatási igazgatója
9. Illéssy Sándor Baptista Szakközépiskola és Szakiskola

« Vissza
Vissza a főmenübe