71/2015. (III. 31.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: a „Kisújszállás város súlyemelő diáksportjáért, a holnap sportembereiért” Alapítvány megszüntetéséhez szükséges nyilatkozatok megtételéről
Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) 3:403. § (1) bekezdés b) és c) pontjában meghatározott okok bekövetkezése miatt kéri a Szolnoki Törvényszéket a „Kisújszállás város súlyemelő diáksportjáért, a holnap sportembereiért” Alapítvány (a továbbiakban: Alapítvány) megszüntetését az alábbi indokokra hivatkozva:
 
Kisújszállás Város Önkormányzata 1993-ban hozta létre az Alapítványt. Az Önkormányzat egy olyan városi súlyemelő sportéletet fellendítő alapítványt kívánt létrehozni, amely lehetőséget nyújt a város önkormányzatának, vállalatoknak, intézményeknek, magányszemélyeknek és jogi személyeknek, hogy adományaikkal hozzájáruljanak a Kisújszállási MÁV-Egyetértés Súlyemelő SE működési feltételeinek a javulásához, valamint támogatásban részesüljenek:
- a kiemelkedő eredményeket felmutató alsó- és középfokú intézményekben tanuló diáksportolók;
- országos csapatbajnoki döntőben szereplő diáksportoló csapattagok és egyéni dobogós helyezést elért diák korcsoportú versenyzők (pl. diákolimpia);
- a szociális helyzetük alapján rászoruló, tehetséges tanuló fiatal sportolók;
- hazai és külföldi nyári diáksport-táborok;
 
Az Alapítvány az alapító okiratban meghatározott céljának elérése érdekében több éve nem folytat tevékenységet. Az Alapítvány vagyonának megőrzése, illetve alapítványi célú hasznosítása a kuratórium feladata, azonban a kuratórium több mint három éve nem tartott ülést, az Alapítvány céljával összefüggő tevékenységet nem végzett.
 
Az Alapítvány vagyonnal nem rendelkezik, bankszámlájára több éve nem érkezett befizetés, kifizetés az alapító okiratban meghatározott célra ezért nem is történhetett. Mivel az Alapítványnak anyagi eszközök nem állnak a rendelkezésére, így a súlyemelő sport támogatását nem tudja megvalósítani.
 
Az Alapítvány működését befolyásoló tény, hogy Kisújszállás városban megalakult a Kisújszállási Súlyemelő és Szabadidő Sportegyesület, amely teljes körűen ellátja a súlyemelő sportágban az Alapítvány által kitűzött célt. A vállalkozások, magányszemélyek és az Önkormányzat is ezen egyesület útján támogatja a súlyemelő sportéletet. Ennek figyelembevételével kijelenthető, hogy az Alapítvány létrehozásakor meghatározott cél más, intézményesített formában valósul meg, így az Alapítvány további működtetése okafogyott és célját vesztett.
 
 
A Képviselő-testület kijelenti, hogy az Alapítvány más alapítvánnyal történő egyesülése nem lehetséges, ugyanis az összeolvadással az eredeti alapítványi cél - miszerint a kisújszállási súlyemelő sportág kerüljön támogatásra - nem lenne megvalósítható.
 
A Képviselő-testület kijelenti, hogy az Alapítvány tulajdonában ingó vagyon és ingatlan nincs.
 
Végrehajtásért felelős: Kecze István polgármester, Dr. Varga Zsolt jegyző
Határidő: 2015. április 21.
 
Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Dr. Varga Zsolt jegyző
3. Dr. Varga Zoltán kuratóriumi elnök

« Vissza
Vissza a főmenübe