12/2015. (III. 31.) Képviselő-testületi rendelet
Tárgy: az önkormányzati kommunikációról
Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott eredeti jogalkotói jogkörében eljárva a következőket rendeli el:
 
1. § A rendelet hatálya kiterjed a Kisújszállás Város Önkormányzata és közművelődési intézménye által szervezett rendezvényekre, a piaci hírmondóra, az önkormányzati honlapra, a Kisbíró című időszaki kiadványra, a TV Kisúj működése körében az önkormányzat és szervei, intézményei működését bemutató műsorokra, az önkormányzat kiadásában és annak támogatásával megjelenő egyéb kiadványokra.
 
2. § Az önkormányzat által szervezett, vagy a támogatásával megvalósult programokban politikai pártok nem szerepelhetnek, nem működhetnek közre, fórumot nem tarthatnak, kivéve az emlékművek, emlékhelyek, szobrok, kegyeleti helyek koszorúzását.
 
3. § A Kisbíró című időszaki kiadványban, az önkormányzat kiadásában megjelenő egyéb kiadványokban – így különösen könyvekben, füzetekben, meghívókon, szórólapokon, műsorfüzetekben, turisztikai kiadványokban, plakátokon, térképeken – politikai párt nevében írt publikáció, politikai hirdetés nem jelenhet meg.
 
4. § Az önkormányzat honlapján, a piaci hírmondó műsorában, valamint a Tv Kisúj e rendelet hatálya alá eső műsoraiban közvetlen politikai tevékenység nem folytatható, pártpolitikai műsor nem mutatható be.
 
5. § Az önkormányzati hirdetőtáblák politikai pártok részére bérbe, használatba nem adhatók, kivéve a választási, népszavazási kampány időszakát.
 
6. § (1) Ez a rendelet 2015. április 10. napján lép hatályba.
(2) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti az önkormányzati kommunikációról szóló 13/2007. (IV. 25.) önkormányzati rendelet.
 
 
 
 
 
Kecze István
Dr. Varga Zsolt
polgármester
jegyző
 
 
 
A rendeletet kihirdettem:
Kisújszállás, 2015. március 31.
 
Dr. Varga Zsolt
 
jegyző

« Vissza
Vissza a főmenübe