150/2015. (VI. 25.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Kisújszállás Város Településrendezési terv – RED-ÉPSZER Bt. által kezdeményezett, „Gip-1”-jelű ipari gazdasági övezet előírásainak (beépítési mód, telekterület megengedett legnagyobb beépítettsége) megváltoztatására irányuló módosítás megindításáról:
Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete támogatja Kisújszállás Város településrendezési tervének RED-ÉPSZER Bt. (képviselője: Kardos Zoltán ügyvezető) által kezdeményezett településrendezési tervmódosítás folyamatának megindítását.
 
Ennek során, az Északi iparterületen ipari övezetbe sorolt olyan ingatlanok, melyek kialakult adottságai (az épületek telken való elhelyezkedése és a telek méretei) csak a beépítési mód zártsorúra történő átszabályozásával és a megengedett beépíthetőség 30 %-nál nagyobb mértékűre (lehetőség szerint 50%-ra) való megemelésével lennének fejleszthetőek, kerüljenek átsorolásra olyan ipari-gazdasági alövezetbe, melynek előírásai erre lehetőséget adnak. A Helyi építési szabályzat, szabályozási terv csak olyan esetben és helyen módosítható, ahol a módosítás a szomszédos ingatlanokra semmilyen korlátozó hatást nem jelent, vagy az érintett szomszédos ingatlan tulajdonosa ehhez írásban, előzetesen hozzájárulását adja.
 
A Településrendezési tervmódosításra irányuló folyamat megindításának feltétele, hogy az ezzel járó költségeket, és az átminősítésből adódó egyéb költségeket a kezdeményező vállalkozó viselje, és ezzel kapcsolatosan az önkormányzattal szerződést kössön.
 
Végrehajtásért felelős:      Kecze István polgármester
Határidő:                               2015. július 15.
 
Erről értesül:              
1. Kecze István polgármester
2. Dr. Varga Zsolt jegyző
3. Zsemberi István városi főépítész
« Vissza
Vissza a főmenübe