267/2015. (XI. 26.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Településrendezési tervmódosítás véleményezési szakaszának lezárásáról
Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 228/2015. (IX. 29.) számú önkormányzati határozatában az új óvoda, bölcsőde helyeként a Piac utca – Kossuth Lajos utca sarkán lévő beépítetlen területet jelölte meg és megbízta a polgármestert és a jegyzőt a település rendezési terv módosításának előkészítésével. A 2015. évi 1. számú Településrendezési tervmódosítás a Kossuth- Piac utcák sarkán elhelyezkedő 2173/1, 2175/1, 2175/3, 2175/4 hrsz-ú ingatlanokat érinti. A képviselő-testület a szabályozási terv és helyi építési szabályzat módosításának 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet szerinti egyszerűsített véleményezési szakaszát a beérkezett vélemények alapján történő kiegészítéssekkel és javításokkal lezártnak tekinti a következők szerint:
 
-   A dokumentációban szereplő rendelettervezet 4. §-a az állami főépítész véleménye szerint, a dokumentáció szöveges része pedig a szükséges helyeken ezzel összhangban kiigazításra kerül.
A helyi építési szabályzat építési övezetek beépítésének előírásait tartalmazó 4. melléklet, Vegyes övezetek beépítésének előírásara vonatkozó c.) táblázat „§” –jelű megjegyzése javításra kerül, annak érdekében, hogy a szabályozási terven alkalmazott kötelező utcai homlokzatmagasság (UH) értelmezése egyértelmű legyen. A kiegészítő szabály megalkotása a Vt-2* övezetre vonatkozó előírást általánosan is módosítja, mert e kiegészítő megjegyzés (szabály) alkalmazása nélkül, a módosítást véleményező állami főépítész véleményét elfogadva a jogalkotók által nem kívánt anomália állna elő. (4,5 m megengedett utcai homlokzatmagasság mellett kötelezővé tett 7,5 méteres legkisebb építménymagasság a telek belsejében lévő épületrészek irreális megnövelését tennék szükségessé, ami természetesen nem volt a szabályt korábban kidolgozók és elfogadók szándéka.)
-  Fentieken kívül, beleértve a partnerségi egyeztetést is, nem érkezett további, a tervdokumentáció módosítását, kiegészítését, javítását igénylő észrevétel, vélemény.
 
A képviselő-testület felhatalmazza Zsemberi István főépítészt, hogy a határozat mellékletét képező tervdokumentációt, a határozat szerinti javítással, végső szakmai véleményezésre az állami főépítész elé terjessze.
 
Végrehajtásért felelős: Zsemberi István főépítész, Dr. Szél András jogi ügyintéző
Határidő: 2015. november 27.
 
Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Zsemberi István városi főépítész
« Vissza
Vissza a főmenübe