273/2015. (XI. 26.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Vis maior pályázat benyújtásáról
Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a vis maior támogatás felhasználásának részletes szabályairól szóló 9/2011. (II. 15.) Kormányrendelet alapján vis maior támogatás címen támogatási igényt nyújt be a Belügyminisztériumhoz a 2015. évben tapasztalható csapadékhiány miatti szárazságból következő talajvízszint csökkenés okozta, 2015. augusztusában bekövetkező épületkárosodást érintő helyreállítási költségek finanszírozása érdekében.
 
A vis maior eseménnyel érintett helyszín a következő:
 
Kisújszállási Művelődési Központ és Könyvtár Kisújszállás, Deák Ferenc utca 6. szám (hrsz. 1811)
 
A káresemény forrásösszetétele a következők szerint alakul:
A biztosítási összeg nélküli saját forrás 2 140 106 Ft (30%), a támogatási igény 4 993 580 Ft (70%).
A károk helyreállításának (költségvetés alapján) tervezett összköltsége 7 133 686 Ft, melynek fedezetét az önkormányzat részben tudja biztosítani.
A Képviselő-testület nyilatkozik arról, hogy a káreseménnyel érintett vagyonelem a tulajdonát képezi.
A károsodott épületek az önkormányzat alábbi kötelező feladatának ellátását szolgálják.
 
Kisújszállás Város Önkormányzata az épületében a Magyarország helyi önkormányzatiról szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 7. és 15. pontja alapján lát el kötelező feladatot.
 
A bekövetkezett káreseménnyel kapcsolatban az Önkormányzat a Groupama Garancia Biztosító Zrt.-vel kötött biztosítással rendelkezik (biztosítási szerződés száma: 519/842334161).
 
Az adott káreseményre biztosítási összeget igényelt.
 
Kisújszállás Város Önkormányzata a károsodott ingatlanokra értékkövető határozatlan időtartamú biztosítással rendelkezik, és vállalja annak 4 éven keresztüli fenntartását, valamint a támogatás elszámolásának benyújtásakor igazolja a biztosítási szerződés megkötését a Magyar Államkincstár területileg illetékes Igazgatósága felé.
 
A Képviselő-testület vállalja a károsodott ingatlannak a költséghatékonyság és a megvalósíthatóság szempontjaira tekintettel történő helyreállítását.
A Képviselő-testület nyilatkozik, hogy más - a tulajdonában lévő - vagyontárggyal az épületben végzett feladatát nem tudja ellátni.
A Képviselő-testület a saját forrás összegét a 2016. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendeletében biztosítja.
 
A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az igénybejelentés benyújtására és a pályázat benyújtásához szükséges valamennyi nyilatkozat és dokumentum aláírására.
 
Végrehajtásért felelős:     Kecze István polgármester
Határidő:                               2015. december 26.
 
Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Dr. Varga Zsolt jegyző
3. Pénzügyi Osztály
4. Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztály
« Vissza
Vissza a főmenübe