24/2020. (I. 30.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: az NHSZ Tisza Nonprofit Kft. törzstőkeemeléséről
Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az NHSZ Tisza Nonprofit Kft. tőkeemeléséről a következők képviseletével bízza meg a polgármestert, és rajta keresztül a közös tulajdonú üzletrészt képviselő Karcag Városi Önkormányzatot:
 
1. Kisújszállás Város Önkormányzata egyetért azzal, hogy az NHSZ Tisza Nonprofit Kft (5350 Tiszafüred, Húszöles út 149.) - mely társaságban Kisújszállás Város Önkormányzata is üzletrésszel rendelkezik – 100 000 000 Ft, azaz százmillió forint ázsiós tőkeemelést hajtson végre, mely összegből 1 000 000 Ft, azaz egymillió forint a jegyzett tőke emelésére, míg 99 000 000 Ft, azaz kilencvenkilencmillió forint a tőketartalék emelésére fordítódik.
Ennek megfelelően a társaság jegyzett tőkéje 5 000 000 Ft, azaz ötmillió forint lesz, mely tisztán készpénzbetét.
 
2. Kisújszállás Város Önkormányzata egyetért azzal, hogy a tőkeemelés készpénzben történik, melynek befizetési határideje a tőkeemelést elfogadó határozat meghozatalát követő, a taggyűlés által elfogadott időpont.
 
3. Kisújszállás Város Önkormányzata akként nyilatkozik, hogy nem kíván részt venni a tőkeemelésben a megadott feltételekkel.
 
4. Kisújszállás Város Önkormányzata akként nyilatkozik, hogy arra az esetre, ha a tőkeemelésben az NHSZ Tisza Nonprofit Kft tagjai közül senki nem kíván részt venni, vagy a teljes tőkeemeléshez szükséges forrásokat a tagok nem tudják teljes mértékben biztosítani, nem jelöl ki más személyt a tőkeemelésben történő részvételre.
 
5. Kisújszállás Város Önkormányzata elfogadja a tőkeemelés tényét rögzítő társasági szerződés módosítást, melynek értelmében a társaság jegyzett tőkéje 5 000 000 Ft, azaz ötmillió forint. Az Önkormányzat tudomással bír arról, és elfogadja, hogy a tőkeemelés folytán megváltoznak a társasági üzletrész és szavazati arányok, mely érinti saját részesedésének arányát is.
 
Végrehajtásért felelős: Kecze István polgármester
Határidő: 2020. február 1.
Hivatali felelős: Mile-Pércsi Zsanett városüzemeltetési ügyintéző
 
Erről értesülnek:
1. Kecze István polgármester
2. Dr. Varga Zsolt jegyző
3. Karcag Városi Önkormányzat
4. NHSZ Tisza Nonprofit Kft.
5. Kisújszállási Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és -üzemeltetési Osztálya

« Vissza
Vissza a főmenübe