14/2020. (I. 30.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: folyószámlahitel felvételéről
Kisújszállás Város Önkormányzata 50 000 000 Ft összegű folyószámlahitel felvételét határozta el az átmeneti likviditási problémák kezelésére.
 
A hitel végső lejárata: 2021. december 31.
 
A Képviselő-testület kötelezettséget vállal arra, hogy a hitel kamatát és járulékos költségeit a hitel teljes futamideje alatt beépíti a költségvetésébe.
 
A Képviselő-testület kötelezettséget vállal arra, hogy az OTP Bank Nyrt. részére más pénzügyi intézménynél vagy a Magyar Államkincstárnál vezetett vagy későbbiekben megnyitásra kerülő valamennyi fizetési számlájára (beleértve a fizetési számlát és az egyéb számlákat), ahol ezt jogszabály nem zárja ki, felhatalmazáson alapuló beszedési megbízást biztosít.
 
A Képviselő-testület visszavonhatatlan megbízást ad az OTP Bank Nyrt. részére, hogy a hitel futamideje alatt amennyiben a Kisújszállás Város Önkormányzata fizetési számláján az Önkormányzati folyószámla-hitel szerződés alapján esedékessé váló fizetési kötelezettségeinek teljesítéséhez nem áll rendelkezésre a szükséges fedezet, úgy annak biztosítása érdekében a folyószámla-hitel szerződés fennállása alatt és a hitel teljes visszafizetéséig a központi támogatások elkülönítésére szolgáló alszámlájáról, illetve a helyi adók és a gépjárműadó, valamint a Start munkaprogram keretében beérkező bértámogatás fogadására szolgáló számláiról a szükséges összeget a Kisújszállás Város Önkormányzata fizetési számlájára átvezesse.
 
A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert és a pénzügyi ellenjegyzőt, hogy a hitelfelvétel ügyében eljárjon és az Önkormányzati folyószámla-hitel szerződést, valamint annak mellékleteit az OTP Bank Nyrt.-vel a Kisújszállás Város Önkormányzata képviseletében aláírja.
 
Végrehajtásért felelős: Kecze István polgármester
Határidő: folyamatos
Hivatali felelős: Bögös Katalin pénzügyi osztályvezető
 
Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Dr. Varga Zsolt jegyző
3. Pénzügyi Osztály
4. OTP Bank Nyrt.

« Vissza
Vissza a főmenübe