73/2020. (VI. 30.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Széchenyi utca 21. sz. (Hrsz. 2629) ingatlant érintő, nyomdamúzeum létesítése miatt szükségessé váló településrendezési eszközök módosításának elindításáról
Kisújszállás város önkormányzatának képviselő-testülete az e határozatában megfogalmazott feltételek teljesülése esetén támogatja, hogy a Széchenyi 21. számú (Hrsz. 2629) ingatlant érintő, nyomdamúzeum létesítését elősegítve a szabályozási terv és Hész. módosítása az érintett területre úgy történjen, hogy a védett utcakép részeként létező épület helyén történő, idegenforgalmi jelentőséggel bíró új épület (nyomdatörténeti múzeum) elhelyezését lehetővé váljon. A helyi védettség megőrzését is szolgáló szabályozási tervmódosítás tegye lehetővé az érintett ingatlanon a zártsorú beépítéshez tartozó építési hely alkalmazását, azaz zártsorú beépítési mód alkalmazását. Ezen felül a védett utcaképhez történő alkalmazkodás érdekében ne kelljen az oldalhatárok mentén tűzfalat létesíteni.
 
A szabályozási terv és helyi építési szabályzat kezdeményezett módosításának feltétele, hogy a kezdeményezők a módosítással járó valamennyi költség viselését is tartalmazó, megállapodást kössön az önkormányzattal.
 
Végrehajtásért felelős:            Kecze István polgármester
Határidő:                               2020. szeptember 30.
Hivatali felelős:                      Dr. Szél András aljegyző
 
Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Dr. Pénzes Tímea jegyző
3. Városfejlesztési és -Üzemeltetési osztály
4. Zsemberi István városi főépítész
5. beruházó

« Vissza
Vissza a főmenübe