138/2002. (VI. 27.) önkormányzati határozat
Tárgy: Megyei Területfejlesztési Koncepció egyeztetési anyagának véleményezéséről

138/2002. (VI.27.) számú önkormányzati határozat

a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció egyeztetési anyagának véleményezéséről  

Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete megtárgyalta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció egyeztetési anyagát és azzal kapcsolatban a következő javaslatokat teszi:

1. A Koncepció 11. oldalán a szennyvízcsatorna kiépítésével kapcsolatos részt a bizottság véleménye szerint módosítani szükséges, mivel nem valós az a megállapítás, hogy a Nagykunságban teljes körű a szennyvízhálózat kiépítése, hiszen Kisújszálláson sem épült még ki a teljes hálózat.

2. A mezőgazdaság fejlesztése és a feldolgozó ipar jobban legyen kidolgozva, ezen belül is főleg a távlati célokat kell megfogalmazni és a kisebb feldolgozók megvalósítását kell megcélozni.

3. A Koncepcióban kiemelten szükséges megfogalmazni az Uniós csatlakozási pontokat, a csatlakozásból adódó feladatokat és fejlesztési elképzeléseket.

4. A képviselő-testület támogatja a Kisújszállás - Túrkeve - Mezőtúr vasútvonal megépítésének célkitűzését.

5. A képviselő-testület fontosnak tartja a Koncepcióban megfogalmazni azt, hogy a Kisújszállástól délre eső megyei települések legyenek összekötve Kunmadarassal, - a repülőtér későbbi hasznosítását figyelembe véve - és az így kiépülő infrastruktúra csatlakozási csomópontja Kisújszállás legyen. (Kisújszállás - Túrkeve- Mezőtúr vasútvonal, 4. számú főút, a Záhony - Budapest vasútvonat.)  

Erről:

1.) Polgármester

2.) Jegyző

3.) Gazdálkodási és Városfejlesztési Bizottság elnöke

- értesül. 

« Vissza
Vissza a főmenübe