215/2002. (XI. 28.) önkormányzati határozat
Tárgy: Kisújszállás város Településszerkezeti tervének módosítása

215/2002. (XI.28.) számú önkormányzati határozat

Kisújszállás város Településszerkezeti tervének módosítása

 

 

Kisújszállás Város Önkormányzata, a város 60/2002. (III.28.) számú önkormányzati határozattal elfogadott Településszerkezeti tervét a következők szerint módosítja:  

 

 

1. Kereskedelmi- szolgáltató gazdasági terület alakítható a jelenleg hatályos szerkezeti tervben lakóterületnek kijelölt, Budapest-Záhony vasútvonal mellett, a "Concordia" területe mellett a Zsodoma utca folytatásában lévő és annak folytatásában tervezett utca, a Concordia Rt. területe, a Kása János utca és a vasútvonal által határolt területen. (A területet délről határoló utca túloldalán kialakuló lakótelkek a gazdasági terület felé eső telekrészén a környezeti károk elkerülése érdekében lakóépületeket építeni nem lehet.) 

2. A Nyár utca-Kuthen vezér utcát összekötő út északi oldalán a jelenleg hatályos szerkezeti tervben lakóterületi hasznosításra jelölt, hrsz: 479, 480/3, 481, 484, 485, 487 telkeken, a szerkezeti terven jelöltek szerint pontosítva közparkot kell kialakítani. (A park közepén az egykoron itt vezetett kisvasutat felidézve, a pályatest egy darabjának visszahelyezése és egy szerelvény kiállítása javasolt, mely egyúttal kapcsolódhat a körülötte megépülő játszótérhez is.) 

3. Kertvárosias lakóterületként hasznosítható a hatályos szerkezeti terven védőerdőnek kijelölt, Veres Péter út délkeleti meghosszabbítása északkeleti oldala és a Csorbai út közötti, településszerkezeti terven kijelölt terület.

 

4. Kertvárosias lakóterületként hasznosítható a Szociális otthon déli oldalát határoló utca túloldala, a településszerkezeti terven jelöltek szerint.

 

5. A Lehel- Petőfi- Honvéd- Gaál Kálmán- Kígyó- Hajnal utcák által határolt területek "KEL" (Kertvárosias lakóterület) kategóriából "KL" (Kisvárosias lakóterület) kategóriába kerülnek átsorolásra.  

6. A téglagyár környezetében a "Nagykert"-ben - a T-2/m szerkezeti terven jelöltek szerint - hétvégiházas üdülőterület, a bányagödör rekultivációja után visszamaradó részen pedig horgásztó alakítható.

(A horgásztó területe a bányató folyamatos rekultivációja következtében tovább növelhető.)  

7. A 4. számú főközlekedési út keleti bevezető szakaszának északi oldalán lévő major (szarvasmarha telep) és a főút között, a közelben tervezett üdülőterület védelme érdekében védőerdő telepítése szükséges, a szerkezeti terven jelöltek szerint.  

 

 

2/2

 

 

8. A Malom utca déli oldalán lévő és a szerkezeti terven "Vt"- Vásártér különleges területként jelölt terület déli irányban a szerkezeti terven jelöltek szerint bővíthető. A területen vásárok, kereskedelmi- szolgáltató, sportolási tevékenység folytatható, a déli irányú bővítésen ezen kívül terepmotoros pálya is alakítható, illetve az ehhez kapcsolódó létesítmények elhelyezhetők.  

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Dr Kittlinger Ilona jegyző

3. Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztálya  

« Vissza
Vissza a főmenübe