239/2002. (XII. 19.) önkormányzati határozat
Tárgy: a középiskolai kollégiumi férőhelyek számának csökkentésére

239/2002. (XII.19.) számú önkormányzati határozat

a középiskolai kollégiumi férőhelyek számának csökkentésére 

1. Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium kollégiumi férőhelyeinek számát 160-ról 140-re csökkenti, melynek megoszlása:

Dózsa György úti kollégium: 100 férőhelyes

Széchenyi úti kollégium: 40 férőhelyes 

2. A képviselő-testület felhívja az intézményvezető figyelmét arra, hogy a Széchenyi úti kollégiumban a tanulók elhelyezése során törekedjenek arra, egy-egy hálóba maximum 7, szükség esetén 8 tanuló kerüljön, továbbá arra, hogy a következő tanévi beiskolázásra mérjék fel az externátusi elhelyezés lehetőségeit és az erre vonatkozó igényeket.

Felelős: a középiskola igazgatója

Határidő: 2003. szeptember 1. 

3. A képviselő-testület a középiskolai kollégiumok átalakítására és felújítására benyújtott pályázatának eredményét megismerve újratárgyalja a kollégiumi ellátás feltételeinek biztosítását: eredménytelen pályázat esetén a férőhelyeknek a jogszabályi előírásoknak megfelelő megállapítását és kialakítását, eredményes pályázat esetén pedig a felújítási-átalakítási munkálatok ideje alatti kollégiumi ellátás biztosítását.

Határidő: a pályázat eredményének megismerését követő 30. nap

Felelős: Polgármester 

4. A képviselő-testület ezen döntésével egyidejűleg a középiskola alapító okiratának I. pontjában A kollégiumi férőhelyek száma c. részben az összlétszámot 160-ról 140-re, a Széchenyi úti kollégium férőhelyeinek számát pedig 60-ról 40-re módosítja. 

Erről értesülnek:

1. Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium

2. Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya

3. Polgármesteri Hivatal intézményi referensei

 

 

kmf.

 

Palágyi Gábor s.k. Dr.Kittlinger Ilona s.k.

polgármester jegyző  

« Vissza
Vissza a főmenübe