8/2003. (I. 30.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Kisújszállás SE részére nyújtott 2002. évi önk. tám. vizsgálatáról
 

8/2003. (I.30.) számú önkormányzati határozat

a Kisújszállás SE részére nyújtott 2002. évi önkormányzati támogatás vizsgálatáról

 

Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete a Kisújszállás Sportegyesületnél végzett célellenőrzés anyagát megismerte, azt elfogadja és az ellenőrzés tapasztalatai alapján a következőket állapítja meg:

 

1. Az önkormányzat 2002. évben a költségvetési rendeletében meghatározott támogatás biztosította.

 

2. A sportegyesület a kapott támogatást nagy részét működtetésre és közel 1 millió forintot a 2001. évi tartozásainak kiegyenlítésére fordította.

A 2002. évet az egyesület 1.217548 forint kifizetetlen adóssággal zárta.

 

3. A sportegyesület a Kisújszállási Labdarúgó Utánpótlás-nevelési Alközpont (un.:Bozsik-program) kialakítására céljelleggel juttatott 2 millió forintot nem a célnak megfelelően használta fel.

 

4. Az önkormányzat látva az egyesület pénzügyi gondjait a céljelleggel juttatott támogatás visszafizettetésétől eltekint, szükségesnek tartja azonban, hogy - a támogatás eltérő felhasználásának jövőbeni kiküszöbölése érdekében - új együttműködési megállapodást kössön az egyesülettel.

 

5. Együttműködési megállapodást négy évre köti az önkormányzat a Sportegyesülettel a sportról szóló 2000. évi CXLV. törvény szellemében és a helyi sporttevékenység támogatásáról szóló önkormányzati rendeletben meghatározott tartalommal.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az együttműködési megállapodás megkötésére és annak tartalmára a következő szempontokat határozza meg:

- Az Egyesület negyedévente számoljon be írásban a támogatás célszerinti felhasználásáról, ennek ellenőrzése után kaphassa meg a következő havi támogatást. A beszámolónak legyen része minden esetben a teljességi nyilatkozat is.

- A céljelleggel adott támogatás minden esetben a támogatás jellegének meghatározásával szerződésben rögzítve teljesen elkülönítve kezelten ellenőrizhetően kerüljön felhasználásra.

-A számlákon lévő szakmai igazoláson kerüljön rögzítésre, a támogatás céljának forrása a helyi sporttevékenység támogatásáról szóló rendelet 5. §-ában meghatározottak szerint.(minek a terhére fizették ki).

- A költségvetés tételes felhasználására részletes határozat szülessen a szakosztályokon belül.

- A kifizetések alapokmányai feleljenek meg a számviteli tv. előírásainak.

- Az azonnali felhasználásra átvett anyagok, eszközök esetében a felhasználó cél megjelöléssel írja alá.

- A kis-, és nagy értékű tárgyi eszközök, felszerelések nyilvántartásba vétele, azok leltározása, selejtezése szabályszerű legyen.

- Az együttműködési megállapodást -bármelyik fél kérésére - felül kell vizsgálni, és a szükséges módosításokat abban rögzíteni kell.

 

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

Határidő: 2003. március 31.

 

2/2

 

6. A képviselő-testület javasolja az egyesületnek, hogy tegyen lépéseket a bevétel növelésére tagok toborzásával, támogatók anyagi segítségre való ösztönzésével.

 

7. A helyi sporttevékenység támogatásáról szóló önkormányzati rendeletet felül kell vizsgálni, illetve annak módosítását elő kell készíteni.

Felelős: Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

Határidő: 2003.február 28.

 

8. A képviselő-testület megköszöni a Kisújszállás SE célellenőrzésében részt vevő Sándor László bizottsági elnök, Vitosné Veres Julianna bizottsági tag, Deák Sándorné belső ellenőr és Domján László külső szakértő munkáját.

 

9. A képviselő-testület megköszöni az Arany DSE labdarugó utánpótlás nevelés területén, a Kisújszállási Labdarúgó Utánpótlás-nevelési Alközpont (un.:Bozsik-program) kialakítása érdekében 2002. évben végzett hozzájárulását és munkáját.  

Erről értesül:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3. Kisújszállás SE Helyben

4. Arany János DSE Helyben

5. Sándor László bizottsági elnök

6. Vitosné Veres Julianna bizottsági tag

7. Domján László külső szakértő

8. Deák Sándorné belső ellenőr

9. Bacskai Ildikó intézményi referens

 

Kmf.

Palágyi Gábor s.k. Dr.Kittlinger Ilona s.k.

polgármester jegyző

 

  

« Vissza
Vissza a főmenübe