84/2003. (IV. 15.) önkormányzati határozat
Tárgy: a statisztikai kistérségi reformról

84/2003.(IV.15.) számú önkormányzati határozat

a statisztikai kistérségi reformról

 

  1. Kisújszállás Város Önkormányzat egyetért és támogatja Mezőtúr központtal Túrkeve, Mezőtúr, Mesterszállás, Kétpó, Mezőhék településekből álló statisztikai kistérség létrejöttét.

 

  1. Kisújszállás Város Önkormányzata mérlegelte az új kistérséghez való csatlakozással járó előnyök és hátrányok összességét. A jelenlegi és jövőben várható társadalmi, gazdasági kistérségi funkciókat egybevetve Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a jelenlegi Nagykunsági (Karcagi) Kistérség tagja kíván maradni.

 

  1. Ugyanakkor Kisújszállás Város Önkormányzata kinyilvánítja, hogy a kistérség hatékony együttműködését a települések önkéntes és kölcsönös együttműködésével látja biztosítottnak.

 

  1. Kisújszállás Város Önkormányzata lehetőséget lát jelen helyzetben a történelmi maggal rendelkező Nagykunságnak, mint kistérségi társulás kialakítására, melynek része lehet a történelmi hagyományokkal bíró Kunhegyes városa is.

 

  1. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a fenti tartalmú álláspontot a Nagykun Együttműködési Társulás ülésén, illetve a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Tanács ülésén, mint a város álláspontját ismertesse szavazás esetén, ennek megfelelő vélemény nyilvánítson.

 

Határidő: 2003. április 15.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

 

 

Erről értesül: 1.) Palágyi Gábor polgármester

2.) Dr.Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3.) Mezőtúr Város Önkormányzata

4.) Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közigazgatási Hivatal

 

« Vissza
Vissza a főmenübe