153/2003. (VI. 26.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Városi Zeneiskola képzési profiljának bővítéséről

153/2003. (VI.26.) számú önkormányzati határozat

a Városi Zeneiskola képzési profiljának bővítéséről  

 

Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete egyetért a fenntartásában működő Városi Zeneiskola profiljának néptáncoktatással való kibővítésével, ezért az alábbi döntéseket hozza:

 

1. A Városi Zeneiskola alapító okiratának III/1. pontját (Állami feladatként ellátandó alaptevékenység) az alábbiak szerint módosítja:

a) Az 1. mondat helyébe a következő lép:

„A növendékek művészi kifejező készségének megalapozása, művészeti nevelés és oktatás, felkészítés szakirányú továbbtanulásra, készség- és képességfejlesztés, ismeretgazdagítás, személyiségfejlesztés a zeneművészet és táncművészet terén a következő tanszakokon:"

(Törlésre kerül az eredeti mondat: „A tanulók zeneművészeti kifejezőkészségének megalapozása, felkészítés szakirányú továbbtanulásra, zenei készség- és képességfejlesztés, ismeretgazdagítás, személyiségfejlesztés a következő tanszakokon:")

b) A tanszakok felsorolása a következővel bővül:

Néptánc tanszak" 

2. Az önkormányzat a néptánc tanszaknak a 2003/2004-es tanévben történő bevezetéséhez kapcsolódó 900.000 Ft összegű költséget az intézmény részére a 2003. évi költségvetésének általános tartaléka terhére biztosítja.

Határidő: 2003. augusztus 31.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

 

3. Az önkormányzat a Városi Zeneiskola számára az új képzés beindításához 2003. augusztus 1-jétől plusz 1 fő pedagógus álláshelyet biztosít, így a Városi Zeneiskola pedagógus álláshelyeinek száma 14 főről 15 főre emelkedik.

Határidő: 2003. augusztus 1.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

 

4. Az ezen határozat 2-3. pontjában foglaltaknak megfelelően az önkormányzat 2003. évi költségvetéséről szóló 5/2003. (II. 28.) sz. rendeletét, illetve ehhez kapcsolódóan az intézmény 2003. évi költségvetését módosítani kell.

Határidő: 2003. augusztus 31.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester és Lovász Beatrix iskolaigazgató

 

5. Az önkormányzat a Városi Zeneiskola néptánc tanszakának működéséhez szükséges teremfeltételeket a Városi Művelődési és Ifjúsági Központ Deák Ferenc út 6. sz. alatti épületében biztosítja. A termek használatának konkrét feltételeit a két intézmény között írásos megállapodásban kell rögzíteni.

Felelős: Janó Lajos és Lovász Beatrix igazgatók

Határidő: 2003. augusztus 1-jétől folyamatosan

 

6. A néptánc tanszak bevezetése miatt a Városi Zeneiskola pedagógiai programját módosítani kell, majd szakértői véleménnyel ellátva jóváhagyásra a képviselő-testület elé kell terjeszteni. A pedagógiai program módosításával kapcsolatos költségekre az önkormányzat az intézmény számára a 70/2003. (IV. 15.) számú, a pedagógiai szakmai szolgáltatások igénybevételére

 

 

2/2

 

kapott 2003. évi állami normatív támogatás felhasználásáról szóló önkormányzati határozatban biztosított összeget javasolja felhasználni a 2003. évi költségvetésről szóló 2002. évi LXII. tv. 8. sz. mellékletének 9. pontjában meghatározottak szerint.

Határidő: 2003. augusztus 6.

Felelős: Lovász Beatrix iskolaigazgató

 

7. A néptánc tanszak bevezetése miatt a Városi Zeneiskola szervezeti és működési szabályzatát módosítani kell, majd fenntartói jóváhagyásra az önkormányzat részére be kell nyújtani.

Határidő: 2003. szeptember 30.

Felelős: Lovász Beatrix iskolaigazgató

 

Erről értesülnek:

1. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Főjegyzője

2. Városi Zeneiskola, Kisújszállás

3. Városi Művelődési és Ifjúsági Központ, Kisújszállás

4. Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya

5. Polgármesteri Hivatal intézményi referensei

 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe