157/2003. (VI. 26.) önkormányzati határozat
Tárgy: az ivóvízminőség-javító program III. és IV. ütemének megvalósítása

157/2003. (VI.26.) számú önkormányzati határozat

az ivóvízminőség- javító program III. és IV. ütemének megvalósítása

 

 

 

1. Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete egyetért azzal, hogy az Észak-alföldi Régió ivóvízminőség javító projekt folytatásaként a program III. és IV. üteme a következők szerint megvalósuljon:

 

a.) A program III. üteméhez elkészítteti a megvalósíthatósági tanulmányt, a költség-haszon elemzést, környezeti hatások nem műszaki összefoglalója tanulmányt.

 

b.) A tanulmány készítőjét közbeszerzési eljárás keretében kell kiválasztani.

 

 

c.) A program IV. ütemének pénzügyi forrása

- 90 %-ban Kohéziós Alap + nemzeti társfinanszírozás,

- 10 % önkormányzati saját erő, melyet a 2004. és a 2005. évi költségvetésben biztosítani kell.

 

2. A képviselő-testület nyilatkozik, hogy az 1. pont szerinti program a képviselő-testület által elfogadott településrendezési tervnek megfelel és a határozat 1. számú melléklete szerinti nyilatkozatot teszi.

 

3. A képviselő-testület az 1. pont szerinti program megvalósításához, a 24 érintett önkormányzattal társulást hoz létre. A társulás létrehozásához szükséges megállapodást és alapító okiratot elő kell készíteni és a képviselő-testület elé kell terjeszteni.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

Határidő: 2003. július 31.

 

4. A képviselő-testület a társulás működéséhez 481.298.- Ft összeget a 2003. évi költségvetésében a következők szerint biztosít:

- A 11 cím 3. alcím 3 sorszám ivóvízminőség program pályázat előkészítése 100.000.- Ft,

- az általános tartalékból 381.298.- Ft-ot átcsoportosít.

A képviselő-testület megbízza a Polgármesteri Hivatalt a 2003. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet módosításának előkészítésével.

Felelős: Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

Határidő: 2003. augusztus 31.

 

5. Az 1.a.) pontban felsorolt tanulmányok elkészítésének pénzügyi fedezetének biztosításához az érintett önkormányzatokkal közösen az Észak-alföldi Régióhoz tartozó Megyei Területfejlesztési Tanácsokhoz pályázatot nyújt be.

A képviselő-testület a tanulmányok elkészítéséhez szükséges fedezetet 100 %-ban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Tanács pályázati támogatásából biztosítja.

A képviselő-testület a pályázatok benyújtásával kapcsolatos gesztori feladatokat elvállalja, a határozat 2. számú mellékletében szereplő meghatalmazást elfogadja.

 

6. A képviselő-testület a határozat 3. számú mellékletében szereplő megbízási szerződéssel egyetért, azt jóváhagyja.

 

 

 

 

2/2

 

7. Az 1.a.) pontban szereplő tanulmányoknak teljes körűen meg kell felelni - kül- és beltartalmában - a Kohéziós Alapokra vonatkozó hazai és az Európai Uniós előírásoknak, ez a közbeszerzési eljárás során az ajánlati felhívás és dokumentáció egyik feltételeként kerüljön megfogalmazásra.

 

8. A Képviselő testület egyetért a 4. számú mellékletben feltüntetett költségbecsléssel, költségmegosztással és forrás-biztosítással.

A képviselő-testület megkeresi a 24 érintett önkormányzatot, hogy döntsenek a településre jutó rész biztosításáról, és testületi határozattal fogadják el a következőket:

 

„A Képviselő testület egyetért a 4. számú mellékletben feltüntetett költségbecsléssel, költségmegosztással és forrás-biztosítással.

A melléklet „településre jutó rész" oszlopában szereplő összeget Kisújszállás Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala által jelzett határidőre és Kisújszállás Város Önkormányzatának elkülönített számlájára átutalja, illetve az pénzügyi teljesítésig inkasszó jogot biztosít valamennyi számlája terhére Kisújszállás Város Önkormányzata javára."

 

9. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a határozat 2. pontjában szereplő nyilatkozatok megtételére, pályázatok benyújtására. 

Erről értesül:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Észak-alföldi Régió

3. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya

4. Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztálya

 

A 157/2003. (VI.26.) számú önkormányzati határozat 1. számú melléklete

 

7. sz. melléklet -Pályázó nyilatkozata

 

A pályázó nyilatkozata

 

  • a pályázatban foglalt adatok, információk és dokumentumok teljeskörűségéről, valódiságáról és hitelességéről; valamint, hogy az adott tárgyban pályázatot korábban mikor és hol nyújtott be;

  • annak tudomásulvételéről, hogy 60 napon túli köztartozás esetén a pályázót a köztartozás megfizetéséig a támogatás nem illeti meg, az esedékes támogatások folyósítása felfüggesztésre kerülnek, ill. az esedékes támogatás a köztartozások megfizetése érdekében - a támogatás ellenében vállalt kötelezettségeket nem érintő módon - visszatartásra kerülhet;

  • ahhoz történő hozzájárulásról, hogy a köztartozások figyelemmel kísérése céljából adószámát, vagy adóazonosító jelét, társadalombiztosítási azonosító jelét, társadalombiztosítási folyószámlaszámát az Államháztartási Hivatal (továbbiakban: ÁHH), illetve a támogatást nyújtó szerv és a Magyar Államkincstár Részvénytársaság (továbbiakban: Kincstár) felhasználja a lejárt köztartozások teljesítése, illetőleg az adósság bekövetkezése tényének és összegének megismeréséhez;

  • annak tudomásulvételéről, hogy a támogatás kedvezményezettjének megnevezése, a támogatás tárgya, a támogatás összege, a támogatott program megvalósítási helye az Ámr.-ben szabályozott módon nyilvánosságra hozhatók,

  • az azonnali beszedési megbízás megadásáról (kivéve azon magánszemélyeket, akik a külön jogszabály szerint nem kötelesek pénzforgalmukat bankszámlán lebonyolítani)

  • arról, hogy az államháztartás alrendszereiből folyósított támogatásból eredő lejárt és ki nem egyenlített tartozása nincs,

  • arról, hogy a pályázat szabályszerűségének és a támogatás rendeltetésszerű felhasználásának jogszabályban meghatározott szervek által történő ellenőrzéséhez hozzájárul,

  • arról, hogy a pályázat elbírálásáig, illetve a támogatási szerződés lejártáig bejelenti, ha ellene csőd-, végelszámolási, vagy felszámolási eljárás indult, illetve 60 napnál régebbi köztartozása nem áll fenn,

  • arról, hogy a támogatással létrejött létesítmény működtetésének fedezetét mely forrásból (saját és/vagy a fenntartó és/vagy az OEP) biztosítja.

  • ahhoz történő hozzájárulásról, hogy az ÁHH keretében működő, alapvetően pénzügyi szemléletű megfigyelő rendszer, az Országos Támogatási Monitoring Rendszer (a továbbiakban: OTMR) a jogszabályban meghatározott jogosultak (döntéshozók, előirányzat-kezelők, Monitoring Bizottságok) számára hozzáférési lehetőséget biztosíthasson a pénzügyi adatbázishoz.

·     

 

 

  

« Vissza
Vissza a főmenübe