162/2003. (VI. 26.) önkormányzati határozat
Tárgy: a város északi területén lévő sertéstenyésztő telep környezetvédelmi hatásáról

162/2003. (VI.26.) számú önkormányzati határozat

a város északi területén lévő sertéstenyésztő telep környezetvédelmi hatásáról

 

 

1. Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. (Ötv.) 101. §-ában biztosított felterjesztési jogával élve - az Ötv. 8§ (1) bekezdése alapján az önkormányzat feladatkörébe tartozó az épített és természeti környezet védelme, a település tisztaság biztosítása az egészséges életmód közösségi feltételeinek elősegítése érdekében, mint az adott kérdésben hatáskörrel rendelkező szervhez - a Közép-Tisza Vidéki Környezetvédelmi Felügyelőséghez fordul, a város északi területén lévő sertéstenyésztő telepről terjedő elviselhetetlen bűzhatás megszüntetése érdekében.

 

2. A képviselő-testület kéri a Felügyelőséget, hogy:

 

· az általa, a 461-12/2003. számon, a Karahát Sertéstenyésztő Korlátolt Felelősségű Társaság (Kisújszállás, Falusziget) részére kiadott működési engedélyt - a sertéstartás, valamint a hígtrágya-kezelés városra gyakorolt környezetvédelmi hatása tekintetében - levegőtisztaság védelmi szempontból vizsgálja, illetve vizsgáltassa meg,

· a vizsgálat eredményéről a képviselő-testületet tájékoztassa és intézkedjen a bűzhatás megszüntetése érdekében.

 

3. Amennyiben a Közép-Tisza Vidéki Környezetvédelmi Felügyelőség 30 napon belül nem intézkedik és a bűzhatás nem szűnik meg, úgy a képviselő-testület felterjesztési jogával élve a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumhoz fordul .

A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy a felterjesztést a Közép-Tisza Vidéki Környezetvédelmi Felügyelőség, illetve a 30 nap eredménytelen eltelte esetén a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium felé, az ügy előzményeinek részletes ismertetésével együtt továbbítsa, és a felterjesztéssel Kis Péter országgyűlési képviselő urat - az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának tagját - keresse meg.

 

Erről értesül:

 

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Közép-Tisza Vidéki Környezetvédelmi Felügyelőség

3. Kis Péter országgyűlési képviselő

4. Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztálya

 
« Vissza
Vissza a főmenübe