170/2003. (VI. 26.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Városgazdálkodási Vállalat átlakításáról

170/2003. (VI.26.) számú önkormányzati határozat

a Városgazdálkodási Vállalat átalakításáról

 

A Városgazdálkodási Vállalat gazdasági társasággá történő átalakítására a további következő feladatokat kell végrehajtani:

 

1. El kell készíteni a VGV. átalakulási tervét és az erre épülő átalakulási vagyonmérleg tervezetet a 2003. június 30-i állapotnak megfelelően

2. Az 1./ pontban említett vagyonleltárt követően át kell értékelni a VGV. vagyoneszközeit a piaci forgalmi értékre és ennek alapján az átalakuló gazdasági társaság jegyzett tőkéjét, illetve saját vagyonát megállapítani. Ezeket az átértékeléseket egy független könyvvizsgálóval egyeztetve kell végrehajtani, és ennek alapján kell elkészíteni az átalakulás előtti és az átalakulás utáni vagyonmérleg-tervezeteket.

3. Ki kell jelölnünk a leendő társaság könyvvizsgálóját és a Felügyelő Bizottsági tagokat. Az ügyvezető igazgató kijelöléséről már döntött a testület, de az alapító okiratban is ezt a döntést meg fogjuk ismételni.

4. A soron kívüli képviselő-testületi ülést össze kell hívni 2003. július 31-ére és ezen valamennyi, az átalakulással kapcsolatos döntést meg kell hozni, el kell fogadni az alapító okiratot, az átalakulási tervet stb. Ekkor kell dönteni véglegesen és érdemben az átalakulásról.

5. Ezt követően meg kell hirdetnünk a cégközlönyben kétszer 15 napos időközzel az átalakulási tervben foglalt főbb adatokat, és ha ez a hirdetmény megjelenik, ez után be kell nyújtani az átalakulásról szóló okiratot a cégbíróságra.

6. A képviselő-testület megállapítja, hogy az átalakulással teljes körű jogutódja lesz az átalakulással létrejövő Városgazdálkodási KFT. Valamennyi dolgozó munkaviszonyként folytatja munkáját az új társaságban, minden eddig megszerzett jog az átalakult céget illeti. Nem kell tehát újabb engedélyeket beszerezni és a fennálló követelések sem válnak lejárttá.

7. Az átalakuló társaságban sem dolgozói tagokat, sem külső vagyonbefektetőt nem kíván igénybe venni.

 

Felelős: Polgármester

Jegyző

Megbízott ügyvéd

Határidő: szöveg szerint.

 

Erről értesül:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3. Dr. Szentmiklósi Szaniszló ügyvéd

4. Városgazdálkodási Vállalat Kisújszállás

 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe