198/2003. (VII. 28.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Városi Zeneiskola képzési profiljának bővítéséről és alapító okiratának módosí

198/2003. (VIII.28.) számú önkormányzati határozat

a Városi Zeneiskola képzési profiljának bővítéséről és alapító okiratának módosításáról 

 

Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete egyetért a fenntartásában működő Városi Zeneiskola profiljának grafika és festészet tanszakkal való kibővítésével, ezért az alábbi döntéseket hozza:

1. Hozzájárul ahhoz, hogy intézmény a 2003/2004-es tanévtől a képző- és iparművészeti ágon belül grafika és festészet tanszakot indítson, melyek közös kötelező tantárgya a rajz-festés-mintázás. A hozzájárulás feltétele minimum 15 fős csoportok szervezése a képző- és iparművészeti oktatásban. E létszámfeltételek mellett az önkormányzat csoportonként heti 4 órát biztosít asz iskola számára. Ezen határozat szerint összesen három csoport szervezhető.

Határidő: 2003. szeptember 5.

Felelős: Lovász Beatrix igazgató 

 

2. A Városi Zeneiskola alapító okiratának III/1. pontját (Állami feladatként ellátandó alaptevékenység) az alábbiak szerint módosítja:

a) Az 1. mondat helyébe a következő lép:

„A növendékek művészi kifejező készségének megalapozása, művészeti nevelés és oktatás, felkészítés szakirányú továbbtanulásra, készség- és képességfejlesztés, ismeretgazdagítás, személyiségfejlesztés a zeneművészet, táncművészet, valamint a képző- és iparművészet terén a következő tanszakokon:"

(Törlésre kerül az eredeti mondat: „A növendékek művészi kifejező készségének megalapozása, művészeti nevelés és oktatás, felkészítés szakirányú továbbtanulásra, készség- és képességfejlesztés, ismeretgazdagítás, személyiségfejlesztés a zeneművészet és táncművészet terén a következő tanszakokon:")

b) A tanszakok felsorolása a következővel bővül:

„Rajz-festés-mintázás (közös kötelező tantárgy)

Grafika tanszak

Festészet tanszak" 

 

3. Az önkormányzat a képző- és iparművészeti képzésnek a 2003/2004-es tanévben történő bevezetéséhez kapcsolódó 460.00 Ft összegű költséget az intézmény részére a következők szerint biztosítja:

- az önkormányzat 2003. évi költségvetésének általános tartaléka terhére biztosít 211.000 Ft-ot,

- a Kossuth Lajos Általános Iskola 2003. évi költségvetéséből átcsoportosít 249.000 Ft-ot.

Határidő: 2003. augusztus 31.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

 

 

4. A önkormányzat a Kossuth Lajos Általános Iskola pedagógus álláshelyeinek számát 2003. szeptember 1-jétől 0,4 álláshellyel csökkenti, az iskola pedagógus álláshelyeinek száma így 40 főről 39,6 főre változik.

Határidő: 2003. augusztus 31.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

2/3

5. Az önkormányzat a Városi Zeneiskola számára az új képzés beindításához 2003. szeptember 1-jétől plussz 0,4 fő pedagógus álláshelyet biztosít, így a Városi Zeneiskola pedagógus álláshelyeinek száma 15 főről 15,4 főre emelkedik. Ezen túl az iskola részére az önkormányzat 2003. szeptember 1-jétől heti plussz 4 órát biztosít.

 

Határidő: 2003. augusztus 31.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

 

6. Az ezen határozat 3-5. pontjában foglaltaknak megfelelően az önkormányzat 2003. évi költségvetéséről szóló 5/2003. (II. 28.) sz. rendeletét, illetve ehhez kapcsolódóan az érintett két intézmény 2003. évi költségvetését módosítani kell.

 

Határidő: 2003. szeptember 30.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester, Lovász Beatrix és Palágyiné Ruzs-Molnár Katalin iskolaigazgatók

 

7. Az önkormányzat a Városi Zeneiskola képző- és iparművészeti képzésének működéséhez szükséges teremfeltételeket a Kossuth Lajos Általános Iskola Rákóczi út 1., valamint az Arany János Általános Iskola Szabadság tér 2. sz. alatti épületeiben biztosítja. A termek használatának konkrét feltételeit az érintett intézmények között írásos megállapodásban kell rögzíteni.

 

Határidő: 2003. szeptember 3.

Felelős: Palágyiné Ruzs-Molnár Katalin, Kecze István és Lovász Beatrix igazgatók

 

8. A képző- és iparművészeti oktatáshoz kapcsolódó taneszközök beszerzésére az intézmény az idei évben az e képzésre befizetett tandíjakat, a későbbiekben ezen túl az e képzéshez kapcsolódó normatív támogatások bérjellegű kiadásokon felüli összegét, valamint a taneszközfejlesztésre szolgáló normatív állami támogatást fordíthatja.

 

Határidő: folyamatos

Felelős: Lovász Beatrix igazgató

 

9. A szükséges taneszközpark kiépítéséhez továbbá fel kell mérni az önkormányzat az általános és középiskoláiban meglévő, ott nem használt vagy nem kihasznált, e képzéshez hasznosítható eszközök körét, és az érintett intézmények vezetői között meg kell egyezni ezen eszközöknek a képzőművészeti nevelésben-oktatásban való hasznosításáról. E megegyezés(eke)t írásba kell foglalni.

 

Határidő: 2003. szeptember 30.

Felelős: Lovász Beatrix igazgató

 

10. A képző- és iparművészeti oktatás miatt a Városi Zeneiskola szervezeti és működési szabályzatát módosítani kell, majd fenntartói jóváhagyásra az önkormányzat részére be kell nyújtani.

 

Határidő: 2003. szeptember 30.

Felelős: Lovász Beatrix iskolaigazgató

 

 

 

 

3/3

 

11. Az önkormányzat a 2003. évi költségvetés általános tartalékának terhére 211 eFt-ot biztosít a Városi Zeneiskola Képző- és iparművészeti képzésének 2003/2004. tanévben történő bevezetésére. Ezen összeget a Zeneiskola az önkormányzat részére a normatíva elszámolásakor visszatéríti az önkormányzatnak.  

Erről értesülnek:

1. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Főjegyzője

2. Palágyi Gábor polgármester

3. Városi Zeneiskola, Kisújszállás

4. Arany János Általános Iskola, Kisújszállás

5. Kossuth Lajos Általános Iskola, Kisújszállás

6. Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya

7. Polgármesteri Hivatal intézményi referensei

 

 

Kmf.

 

 

Palágyi Gábor s. k. Dr.Kittlinger Ilona s. k.

polgármester címzetes főjegyző

 

  

« Vissza
Vissza a főmenübe