209/2003. (VIII. 28.) önkormányzati határozat
Tárgy: víziközművek használatba adásáról

209/2003. (VIII.28.) számú önkormányzati határozat

víziközművek használatba adásáról

 

1. Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy dönt, hogy kizárólagos tulajdonában lévő víziközmű törzsvagyon használatát és üzemeltetését - az eddig üzemeltető Kisújszállás Városi Víz- és Csatornamű üzemeltetőtől és a Polgármesteri Hivataltól megvonja - a határozat 1. számú melléklete szerint - a Kisújszállási Vízmű Kft. használatába adja.

 

2. A képviselő-testület utasítja a Kisújszállás Városi Víz- Csatornamű intézményvezetőjét, hogy a víziközműveket - leltár szerint bruttó 477.271.880.- forint értékben - adja át a Polgármesteri Hivatalnak.

 

3. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a határozat 1. számú mellékletét képező, víziközművek használatba adásáról szóló - megállapodást megkösse, a víziközművek használata után a használati díjat - szakértők bevonásával - állapítsa meg és erről a képviselő-testületet tájékoztassa.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

Határidő: 2003.08.29.

 

4. A képviselő-testület felkéri a Kisújszállás Városi Víz- és Csatornamű intézményvezetőjét, hogy a Közép-Tisza Vidéki Igazgatóságnál a vízjogi üzemeltetési ivóvíz és csatornamű üzemeltetési engedélyekbe bejegyzett engedélyes személyében beálló változást jelentse be és kérje a polgármestert, hogy járjon el a jogutód Városi Vízmű Kft. engedélyesként való bejegyeztetése érdekében.

 

5. A képviselő-testület a Kisújszállás Városi Víz- és Csatornaműnél a víziközművek üzemeltetéséhez használt, de 1. pont szerinti törzsvagyonba nem tartozó eszközöket - mely a határozat 2. számú melléklete - az intézménytől megvonja, és a Polgármesteri Hivatalnak adja át. Ezeket az eszközöket az önkormányzat eladja a Városi Vízmű Kft-nek, az eszközök értékét az önkormányzat bruttó 21.120.835.- forint - 2003. június 30-ig elszámolt értékcsökkenés alapján - nettó 5.943.497.- forint értékben határozza meg és felhatalmazza a polgármestert az adásvételi szerződés aláírására.

 

6. A képviselő-testület a Kisújszállás Városi Víz- és Csatornaműnél lévő, az 1. és 5. pontba nem tartozó, kis értékű vagyontárgyaknak - mely a határozat 3. számú melléklete - közvetlenül a Városi Vízmű Kft-nek történő eladásához hozzájárul.

 

7. A Kisújszállás Városi Víz- és Csatornamű Intézmény szerződéseit (közüzemi, közszolgáltatási és egyéb) át kell tekinteni, szükség szerint a szerződéseket meg kell szüntetni. Az üzemeltetéshez szükséges szerződéseket a Városi Vízmű Kft-nek meg kell kötni.

 

A képviselő-testület a belvízelvezetéssel, a síkosság elleni védekezéssel és a strand üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat is - a Kisújszállás Városi Víz- és Csatornamű helyett - a Városi Vízmű Kft-vel láttatja el 2003. szeptember 1. napjától. A feladatok ellátására külön szerződést kell kötni a Kft-vel, a szerződések aláírására a képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert. A feladatellátás fedezetét a Kisújszállás Városi Víz- és Csatornamű Intézménynél a feladatellátáshoz szükséges előirányzat időarányos része biztosítja.

 

 

 

 

 

2/2

 

8. A képviselő-testület utasítja a Polgármesteri Hivatalt, hogy a határozat értelmében a 2003. évi költségvetés módosítását készítse elő.

Felelős: Dr.Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

Határidő: 2003.09.30.

 

9. A képviselő-testület a Kisújszállás Városi Víz- és Csatornamű alapító okiratának módosításáról szóló 174/2003. (VII.28.) számú önkormányzati határozat 1. pontját hatályon kívül helyezi.

 

 

Erről értesül.:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Kisújszállás Városi Víz- és Csatornamű

3. Városi Vízmű Kft.

4. Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya

5. Polgármesteri Hivatal gazdálkodási osztálya

 

 

Kmf.

 

 

Palágyi Gábor s. k. Dr.Kittlinger Ilona s. k.

polgármester címzetes főjegyző

 

A kivonat hiteléül:

Kisújszállás, 2003. augusztus 29.

 

 

(:Kacsó Sándorné:)

aljegyző

  

A 209/2003. (VIII.28.) számú önkormányzati határozat 1. számú melléklete

 

 

(VÍZIKÖZMŰVEK HASZNÁLATBA ADÁSÁRÓL SZÓLÓ SZERZŐDÉS)

M E G Á L L A P O D Á S  

mely létrejött egy részről Kisújszállás Város Önkormányzata (Kisújszállás, Szabadság tér l., képviselője: Palágyi Gábor polgármester, adószám: 15408710-2-16, KSH számjegy: 15408710751132116) mint tulajdonos, használatba adó (továbbiakban: tulajdonos), másrészről Kisújszállási Vízmű Kft. (Kisújszállás, Vásár u. 64., képviselője: Nagy István Zoltán ügyvezető igazgató, adószám: 13094555-2-16, cég statisztikai számjele: 13094555-4100-113-16, cégjegyzékszáma: 16-09-007440) mint használatba vevő (továbbiakban: üzemeltető) között a mai napon a következő feltételekkel:

1. Tulajdonos a kizárólagos tulajdonában lévő 1.számú mellékletben - leltár szerint és értékben - részletezett víziközmű törzsvagyont üzemeltető használatába adja, üzemeltető használatba veszi határozatlan időre üzemeltetés céljára.

2. Üzemeltető az 1.pontban meghatározott víziközművek használatáért évente …………….Ft+ÁFA használati díjat köteles fizetni tulajdonos részére. A használati díjat havonata egyenlő részletekben a tárgyhónapot követő minden hó 20-áig

köteles az üzemeltető a tulajdonos OTP és Kereskedelmi Bank Rt-nél vezetett 11745080-15408710-00000000 számú számlájára átutalni.

2003. évi használati díjat üzemeltető egy összegben 2003. december 31-ig köteles megfizetni.

Szerződő felek megállapodnak abban, hogy használati díj minden év január 1. napjától - a tárgyévet megelőző év inflációs rátájának megfelelő mértékkel - emelkedik.

Szerződő felek megállapodnak abban, hogy a használati díj közös megegyezéssel bármikor változtatható.

Szerződő felek megállapodnak abban, hogy amennyiben az átvett víziközművel mennyiségében és/vagy összetételében változás következik be, a használati díj a változás arányának megfelelően emelkedik, illetve csökken a változást követő hónap 1. napjától.

Szerződő felek megállapodnak abban, hogy a strandfürdő működtetésére külön szerződést kötnek.

3. Üzemeltető - a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény, és a víziközművek üzemeltetéséről szóló 21/2002. (IV.25.) KöViM rendeletben meghatározottak szerint - köteles a víziközműveket üzemeltetni, az ivóvízszolgáltatást, a szennyvízelvezetést és a tisztítóművek üzemeltetését szakszerűen, biztonságosan és folyamatosan ellátni, a környezetvédelmi, természetvédelmi és vízbázisvédelmi követelményeket betartani.

4. Üzemeltető köteles a víziközművek fenntartásával (pótlásával, cseréjével, javításával, karbantartásával) kapcsolatos feladatokat ellátni.

5. Üzemeltető köteles a víziközművek fejlesztésével kapcsolatos feladatokat a tulajdonos és az üzemeltető látja el. Tulajdonos a fejlesztési feladatokat a 2. pontban meghatározott használati díjból, üzemeltető díjbevételeiből fedezi.

6. Üzemeltető tudomásul veszi, hogy a létesítés útján létrejött új vagyontárgyak, melyek önkormányzati törzsvagyonba tartoznak az önkormányzat tulajdonába, és üzemeltetésre az üzemeltető használatába kerülnek.

7. Szerződő felek rögzítik, hogy a közművagyon működtetésének pénzügyi biztosítéka az önkormányzati tulajdonú víziközműből szolgáltatott ivóvízért, illetőleg a csatornamű használatáért fizetendő díjbevétel, melyet üzemeltető a szolgáltatás ellenértékeként jogosult és köteles beszedni.

Az önkormányzati tulajdonú víziközműből szolgáltatott ivóvízért, illetőleg a csatornamű használatáért fizetendő díjat az önkormányzati módosított 2/1994. (I.26.) számú önkormányzati rendelete határozza meg. Az üzemeltető - az ivóvízért és a csatornamű használatáért - a fogyasztóval közszolgáltatási szerződést köt.

8. Teljesítés jogi garanciáját biztosítja az, hogy az üzemeltető:

a.)az önkormányzat által alapított egyszemélyes Kft., mely tevékenységi köre megegyezik víziközművek üzemeltetését eddig ellátó Víz- és Csatornamű Intézmény tevékenységi körével,

2/2

 

a.) cégbejegyzése megtörtént (bejegyzés alatt),

b.) az eddigi üzemeltető Víz- és Csatornamű valamennyi dolgozóját tovább foglalkoztatja,

c.) az eddigi üzemeltető Víz- és Csatornamű használatában lévő víziközműveket e szerződéssel üzemeltető teljes egészében átveszi,

d.) a 2. pontban meghatározott szakmai, üzemeltetési feltételek, engedélyek megléte.

9. Tulajdonos jogosult a szerződést azonnali hatállyal felmondani az üzemeltető nem vagy nem megfelelő teljesítése esetén.

10. Tulajdonos ellenőrzési jogát folyamatosan az üzemeltető Kft. felügyelő bizottságán keresztül - a Kft alapító okiratában a felügyelő bizottságra megállapítottak szerint - gyakorolja.

Tulajdonos a közművagyon folyamatos üzemeltetése és biztonsága érdekében kötelezi az üzemeltetőt, hogy éves karbantartási, pótlási, csere, felújítási és beruházási tervet készítsen az átvett közművagyonra, melyet a tulajdonosnak jóváhagyás céljából minden év március 31-ig mutasson be, a terv végrehajtásáról a tárgyévet követő év január 31-ig számoljon el.

11. Használathoz szükséges dokumentációkat tulajdonos a 2. számú mellékletben részletezettek szerint átadja, üzemeltető átveszi.

12. Víziközművek üzemeltetésével kapcsolatban a kockázat és kárveszély viselés az üzemeltetőt terheli. Üzemeltető köteles a használatba vett közművekre vagyonbiztosítást kötni, annak költségét viselni.

13. Üzemeltető tudomásul veszi, hogy a használati jog el nem idegeníthető és más gazdasági társaságba nem vihető.

14. Szerződő felek a szerződést közös megegyezéssel bármikor módosíthatják, az üzemeltetés biztonsága és folyamatossága érdekében a szerződést hat hónapos felmondási idővel a tulajdonos felmondhatja.

15. Használatba adás megszűnése esetén üzemeltető köteles tulajdonos részére az üzemeltetésre átadott és átvett víziközműveket leltár és érték szerint a megszűnés napjával átadni.

16. Szerződő felek rögzítik, hogy a 2. pontban rögzített - üzemeltető részére szóló - engedélyek megléte a szerződés érvényességének feltétele.

17. Szerződő felek jelen megállapodást elolvasás után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt írják alá.

 

Kisújszállás, 2003. augusztus 29.

 

 

(:Palágyi Gábor:) (:Nagy István Zoltán:)

polgármester ügyvezető igazgató 

tulajdonos képviselője üzemeltető képviselője

 

 

 

 

 

 

 

  

« Vissza
Vissza a főmenübe