227/2003. (IX. 25.) önkormányzati határozat
Tárgy: nyelvi előkészítő évfolyam indításáról a Móricz Zsigmond gimnázium, Közgazdasági

227/2003. (IX.25.) számú önkormányzati határozat

nyelvi előkészítő évfolyam indításáról a Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégiumban

 

1. Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete támogatja, hogy a fenntartásában működő Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium a 2004/2005-es tanévtől - a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. tv. 28. és 29. §-a alapján - nyelvi előkészítő évfolyamot - indítson a jelenlegi képzési szerkezetében egy gimnáziumi és egy szakközépiskolai osztályban, az osztályokon belül két idegen nyelvből. A nyelvi előkészítő évfolyam a 10-13. évfolyamon emelt szintű nyelvi oktatást nyújtó gimnáziumi és szakközépiskolai képzésként folytatódik.

 

2. A képviselő-testület fenntartja annak jogát, hogy a képzéshez kapcsolódó bővebb információk birtokában (finanszírozás, jelentkezők várható száma) döntsön az osztályok/képzések konkrét indításról. Ezen információk mielőbbi megszerzése érdekében az iskolának a helyi általános iskolák 7. és 8. osztályos tanulóinak körében előzetes felmérést kell végeznie az e képzés iránti érdeklődésről és az ide való jelentkezési szándékról. Az előzetes felmérésről a képviselő-testület tájékoztatást kér.

Felelős: Szabó Tamás igazgató

Határidő: 2003. október 15. 

3. A képviselő-testület - az ezen határozat 1. pontja szerint - az iskola alapító okiratát az alábbiak szerint módosítja (a kiegészítések e határozatban dőlt betűsek):  

A alapító okirat I. pontján belül az évfolyamok számának felsorolásában a „gimnáziumban 5-12. és 9-12. évfolyam" és a „szakközépiskolában 9-12. és 13. évfolyam" helyébe a következő lép:

- gimnáziumban 5-12. és 9-12. évfolyam, valamint az emelt szintű nyelvi oktatásban 9-13. évfolyam, melyből a 9. évfolyam nyelvi előkészítő évfolyam

- szakközépiskolában 9-12. és szakképző 13-14. évfolyam, valamint az emelt szintű nyelvi oktatásban 9-13. évfolyam és szakképző 14-15. évfolyam 

4. Az önkormányzat a gimnáziumi nyelvi előkészítő évfolyamra és az azt követő 10-13. évfolyamra nem biztosítja a 188/2002. (X. 10.) számú, a gimnáziumi oktatás feltételeinek javításáról szóló határozatában a gimnáziumi osztályokban folyó nyelvoktatás eredményességének javítására megállapított osztályonkénti heti 3 óra többletóraszámot.

 

5. A nyelvi előkészítő évfolyam, valamint ennek folytatásaként az emelt szintű nyelvi oktatás bevezetése miatt az iskola szervezeti és működési szabályzatát, valamint pedagógiai programját módosítani kell, amit fenntartói jóváhagyásra be kell nyújtani.

Felelős: Szabó Tamás igazgató

Határidő: a szervezeti és működési szabályzat esetében: 2003. december 31.

a pedagógiai program esetében: 2004. május 31.

Erről értesülnek:

1. Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium

2. Papp Erika alpolgármester

3. Janó Lajos bizottsági elnök

4. Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya

5. Polgármesteri Hivatal intézményi referensei

 
« Vissza
Vissza a főmenübe