228/2003. (IX. 25.) önkormányzati határozat
Tárgy: pályázat benyújtásáról az "Információs technológia az általános iskolákban" c. p

228/2003. (IX.25.) számú önkormányzati határozat

pályázat benyújtásáról az „Információs technológia az általános iskolákban" című pályázati felhívásra (Arany János Általános Iskola) 

 

1. Kisújszállás Város Önkormányzata egyetért azzal, hogy a fenntartásában működő Arany János Általános Iskola pályázatot nyújtson be az Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányítói Iroda Kht. Által meghirdetett, „Információs technológia az általános iskolákban" című pályázati felhívásra, a pályázat 1. alprogramjára, valamint 2. alprogramjának mindkét komponensére.

 

2. Az 1. alprogramon belül az Arany János Általános Iskola a Kálvin úti épületében, a pályázati program megvalósításához kapcsolódó munkálatok elvégzésére és IKT berendezések, eszközök vásárlására pályázhat.

Felelős: Kecze István igazgató

Határidő: 2003. október 30.

 

3. Az ezen határozat 2. pontjában szereplő pályázat műszaki és pénzügyi tartalmát ki kell dolgozni, és ezt követően a képviselő-testület a pályázatban meghatározott összeghatárok figyelembevételével dönt - a Pénzügyi Bizottság véleményének figyelembevételével - a szükséges saját erő összegéről.

Felelős: Kecze István igazgató

Határidő: 2003. október 10.

 

4. A megpályázható összeg a 2. alprogram 1. komponense (e-tanulás tartalomfejlesztés) esetében 17.000 euró, azaz kb. 4.250.000 Ft, melyhez a szükséges 10 % saját erő, azaz 1700 euró, mely kb. 425.000 Ft. Az önkormányzat felhívja a pályázó Arany János Általános Iskola figyelmét arra, hogy a pályázati saját erőbe a pályázat áfa-tartalma beépíthető. A saját erőt és a pályázatban nem érvényesíthető áfa összegét az önkormányzat az iskola részére a 2004. évi költségvetésében biztosítja. Amennyiben az iskola az önkormányzat által meghatározott összegnél magasabb összegre pályázik, az önkormányzat ebben az esetben is csak a 17.000 eurónak megfelelő saját erő összeget biztosítja.

Felelős: a pályázati költségvetés elkészítéséért: Kecze István igazgató

Határidő: 2003. október 30.

Felelős: a saját forrás és a pályázatban nem érvényesíthető áfa összegének

biztosításáért:

Palágyi Gábor polgármester

Határidő: a 2004. évi költségvetés elkészítésének határideje

 

5. A megpályázható összeg a 2. alprogram 2. komponense (pedagógus-továbbképzés) esetében 17.000 euró, azaz kb. 4.250.000 Ft, melyhez a szükséges 10 % saját erő, azaz 1700 euró, mely kb. 425.000 Ft. Az önkormányzat felhívja a pályázó Arany János Általános Iskola figyelmét arra, hogy a pályázati saját erőbe a pályázat áfa-tartalma beépíthető. A saját erőt és a pályázatban nem érvényesíthető áfa összegét az önkormányzat az iskola részére a 2004. évi költségvetésében biztosítja. Amennyiben az iskola az önkormányzat által meghatározott összegnél magasabb összegre pályázik, az önkormányzat ebben az esetben is csak a 17.000 eurónak megfelelő saját erő összeget biztosítja.

 

 

 

 

 

2/2

 

Felelős: a pályázati költségvetés elkészítéséért: Kecze István igazgató

Határidő: 2003. október 30.

Felelős: a saját forrás és a pályázatban nem érvényesíthető áfa összegének

biztosításáért:

Palágyi Gábor polgármester

Határidő: a 2004. évi költségvetés elkészítésének határideje

 

6. Az önkormányzat megvizsgálja, hogy az ezen határozatban megfogalmazott pályázatokhoz szükséges saját erő biztosítható-e az MFB által nyújtott, a „Beruházás a 21. századi iskolába" program keretében elnyerhető hosszú lejáratú kedvezményes hitellel.

Felelős: Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

Határidő: a 2004. évi költségvetés készítése

 

Erről értesülnek:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Papp Erika alpolgármester

3. Kecze István igazgató

4. Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya

5. Polgármesteri Hivatal műszaki osztálya

6. Polgármesteri Hivatal intézményi referensei

 

 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe