239/2003. (IX. 25.) önkormányzati határozat
Tárgy: a várost érintő bűzhatás csökkentése érdekében szükséges intézkedésekről

239/2003. (IX.25.) számú önkormányzati határozat

a várost érintő bűzhatás csökkentése érdekében szükséges intézkedésekről 

Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete a várost érintő bűzhatás csökkentése érdekében - a Közép-Tisza Vidéki Környezetvédelmi Felügyelőség vizsgálati megállapításai figyelembe véve- a következők szerint dönt:

 

  1. A város északi határterületén a településrendezési tervben is szerepelő védőerdő telepítését meg kell valósítani, az ügyében egyeztetéseket kell folytatni a Karahát Kft. ügyvezető igazgatójával.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

Határidő: az egyeztetések lefolytatására: 2003. november 30.

 

  1. Az állattartás szabályozásáról szóló önkormányzati rendeletet felül kell vizsgálni, a rendelet módosítását elő kell készíteni.és a képviselő-testület elé kell terjeszteni.

Felelős: Dr.Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

Határidő: 2003. október 30.

 

  1. A környezetvédelemről és az állattartásról szóló jogszabályokban meghatározott rendelkezések érvényesülését a belterületi állattartó gazdálkodásoknál vizsgálni kell, a vizsgálat alapján a szükséges intézkedéseket meg kell tenni.

Felelős: Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

Határidő: 2004. október 31.

 

4. A képviselő-testület utasítja a Polgármesteri Hivatalt, hogy a Faluszigeti Karahát Kft. Sertéstelepének felhagyott hígtrágya tározója megszüntetését 2003. október 31-ig kísérje figyelemmel.

Amennyiben a felhagyott hígtrágya tározó megszüntetése határidőre nem történik meg, úgy a képviselő-testület felterjesztési jogával élve a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumhoz fordul . 

Erről értesül:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3. Polgármesteri Hivatal műszaki osztálya

4. Polgármesteri Hivatal gazdálkodási osztálya

 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe