15/2004. (I. 29.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Városi Gyógy- és Strandfürdő üzemeltetésére kiírandó pályázatról

15/2004. (I.29.) számú önkormányzati határozat

a Városi Gyógy- és Strandfürdő üzemeltetésére kiírandó pályázatról

 

 

1. Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Városi Gyógy- és Strandfürdő üzemeltetésére pályázatot ír ki a mellékelt pályázati kiírás szerint.

 

2. A képviselő-testület a pályázati felhívás 7. pontjában szereplő ajánlati biztosítékot letéti számlán helyezi el.

 

3. A képviselő-testület a pályázati felhívást a Kisbíró hírlevélben terjes terjedelmében, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Új Néplap napilapban és a Kisújságban rövidhír formájában megjelenteti.

 

4. A képviselő-testület a pályázat lebonyolításával a Polgármesteri Hivatal bízza meg.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

Határidő: a pályázat kiírására a határozat kihirdetését követő nap

 

 

Erről értesül:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Dr.Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3. Polgármesteri Hivatal gazdálkodási osztálya

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 

A Kisújszállási Városi Gyógy- és Strandfürdő üzemeltetésére 

 

 

Kisújszállás Város Önkormányzata Kisújszállás, Szabadság tér 1. meghirdeti a kizárólagos tulajdonát képező Kisújszállás, Rákóczi u. 12. szám alatt lévő, 44/4 hrsz-ú. városi gyógy- és strandfürdő üzemeltetését a következő feltételekkel:

 

A pályázat célja a gyógy és strandfürdő adottságainak kiaknázása, a gyógy-idegenforgalom, idegenforgalom, turizmus fellendítése, a gyógy és strandfürdő szolgáltatásainak szélesítése, vendég centrikus forgalom növelése, vendégek megelégedettségének javítása.

 

Az önkormányzat ezen pályázat keretében várja vállalkozások, szolgáltatók ajánlatát üzlet, műhely kialakítására, terület bérbeadásával, építési hozzájárulással az általános rendezési tervében és a strandfürdő fejlesztési koncepciójában leírtak szerint. 

1. A gyógy- és strandfürdőhöz tartozó épületek, építmények:

 

a./ gyermekmedence (pancsoló)

b./ oktatómedence

c./ úszómedence

d./ termálmedence tetőszerkezettel

e./ büfé

f./ öltöző

g./ pénztárépület

h./ csónakázótó

i./ 3 db mélyfúrású kút, 2 db hévízkút, 1 db termálkút

j./ egyéb infrastrukturális létesítmények

 

2. A bérlet időtartama: 2004. április 20-tól, szeptember 30- ig

Az önkormányzat első alkalommal 2004. évre határozott időre köt szerződést, de alkalmasság esetén, azt öt éves időtartamig megújítja.

 

Az üzemeltetésnél figyelembe kell venni, hogy

 

· az önkormányzat az 1/C. pontban szereplő úszómedence rekonstrukcióját 2005. június 1. napjáig végezteti el, külön szerződés alapján közbeszerzési eljárás keretében oly módon, hogy a kivitelezőnek a munkálatokat úgy kell végeznie, hogy a strandfürdő üzemeltetése folyamatos legyen.

· Az önkormányzat „Kisújszállás városközpont 5.8. számú „Bárány Szanatórium” tömbjének rehabilitációja, a turisztikai vonzerő feltételeinek javításával” címmel PHARE program keretében pályázatot nyújtott be. Nyertes pályázat esetén a kivitelezés 2004/2005. évben valósul meg. (A pályázat részletei a Polgármesteri Hivatalban megtekinthetők.)

· A 218/2001. (X.25.) számú önkormányzati határozattal elfogadott építészeti tervpályázatban foglaltakat.

 

 

3. Az üzemeltető bérleti díj fizetésére köteles.

Ugyanakkor az önkormányzat anyagi támogatást nyújt a fürdő beindításához, az üzemeltetés és szolgáltatások feltételeinek javításához.

(A lehetőségeket a pénzügyi gazdálkodási tájékoztató tartalmazza.)

2

  

4. Az üzemeltető feladata a gyógy- és strandfürdő funkciójának megfelelő idényjellegű legalább április 20-tól augusztus 31-ig tartó üzemeltetése, illetve az úszásoktatás feltételeinek biztosítása az oktatási intézmények részére.

(A most folyamatban lévő PHARE-pályázat elnyerése esetén, a beruházás megvalósítását követően egész évben történő üzemeltetése.)

Az üzemvitellel kapcsolatos 2003. évi pénzügyi gazdálkodási tájékoztatót az érintettek rendelkezésére bocsátjuk.

 

5. Üzemeltető az 1. pontban felsorolt épületek, építmények szerződéskötéskori rendeltetésének megváltoztatására csak az önkormányzat előzetes beleegyezését követően jogosult.

 

Üzemeltető fejlesztéseket a gyógy- és strandfürdő területén csak az önkormányzat előzetes hozzájárulásával hajthat végre.

 

6. A pályázat nyújtható be a strand egyes területének, egyes részeinek a szolgáltatással összefüggő hasznosítására is, a gyógy- és strandfürdő szolgáltatásainak bővítése céljából.

A gyógy- és strandfürdő területét az önkormányzat egységes egészként kívánja hasznosítani.

Az üzemeltető ajánlata a strandterület egészére, illetve egy részére szólhat, de előnyt jelent a teljes hasznosítás. 

 

7. A pályázat benyújtása

 

a./ A pályázaton való részvétel feltétele: 

· 500.000.- Ft összegű ajánlati biztosíték átutalása az önkormányzat OTP Bank Rt-nél vezetett 11745080-15408710-00000000 számú bankszámlájára, vagy a Polgármesteri Hivatal házipénztárába történő befizetése.

· Visszajár a biztosíték a pályázati felhívás visszavonása, az ajánlatok érvénytelenségének megállapítása esetén, valamint a pályázatok elbírálása után a nem nyert pályázók részére, illetve ha a szerződéskötés a kiíró oldalán felmerült okból hiúsult meg.

· Nem jár vissza a biztosíték, az a megkötött szerződést biztosító mellékkötelezettséggé alakul át, és nem jár vissza akkor sem ha az ajánlattevő az ajánlati kötöttség időtartama alatt ajánlatát visszavonta, ha az ajánlattevő az ajánlat benyújtását követően, de az eredményhirdetést megelőzően vonta vissza ajánlatát, vagy a szerződés megkötése neki felróható, vagy az ő érdekkörében felmerült más okból hiúsult meg.

 

b./ A pályázat benyújtásának határideje: 2004. február 27. 12.00 óra

 

c./ A pályázat benyújtásának helye: Polgármesteri Hivatal Gazdálkodási Osztály , Városháza 1. emelet 23.-as szoba.

 

d./ A pályázat benyújtásának módja: Az ajánlattevők ajánlataikat zárt borítékban egy eredeti és egy másolati példányban, hivatalos cégszerű aláírással ellátva, „Kisújszállási Gyógy- és Strandfürdő üzemeltetési pályázat” felirattal ellátva személyesen, vagy meghatalmazott útján kötelesek benyújtani.

 

A pályázati borítékon csak a pályázó neve és a pályázati jelige kerülhet feltüntetésre.

 

Az ajánlattevő ajánlatát nem módosíthatja, azonban a benyújtásra nyitva álló határidő lejártáig ajánlatát bármikor visszavonhatja.

 

3

 

f./ Az ajánlattevő nem igényelhet térítést az ajánlata kidolgozásáért és az ajánlattétellel kapcsolatosan más jogcímen sem terjeszthet elő követelést.

 

g./ Az ajánlati kötöttség: a pályázó ajánlatához a benyújtási határidőtől számított 65 napig illetve az elbírálási határidő meghosszabbítása esetén az elbírálásra nyitva álló - meghosszabbított - határidő leteltéig kötve van, kivéve, ha az önkormányzat ezen időponton belül a pályázatot nyert ajánlattevővel szerződést köt, vagy a pályázókkal közli, hogy a pályázatot eredménytelennek minősíti.

 

 

8. A pályázatnak tartalmaznia kell: az üzemeltetésre, működtetésre vonatkozó elképzeléseket, reális alapokon nyugvó program és üzleti terv kidolgozásával.

Pályázatot cég, és tulajdonosi formától függetlenül lehet benyújtani.

A pályázatnak tartalmazni kell az üzleti elképzeléseket, üzletmenet leírását, szakmai követelmények teljesítésére vonatkozó elképzeléseket, kiegészítő szolgáltatások fejlesztésére, bővítésére vonatkozó elképzeléseket.

Üzleti tervet a várható létszám nagyságáról, összetételéről.

Alkalmazni kívánt jegyárakat, bérleti rendszer működését.

Nyitva tartás rendjére vonatkozó elképzeléseket.

Pénzügyi tervet a működtetési szerződés időtartamára.

Pénzügyi tervet az önkormányzattól igényelt támogatás nagyságára és ütemezésére.

Hosszabb távú elképzeléseket.

Az együttműködtetésbe bevonni kívánt partnerek nyilatkozatát és azok bemutatását.

Működtetés anyagi hátterének bemutatását.

 

9. A pályázathoz csatolni kell a következő dokumentumokat: (értelemszerűen)

 

· 2002. évi mérlegadat és eredménykimutatás, valamint a 2003. évi előzetes mérlegadatok,

· A pályázó 30 napnál nem régebbi cégbírósági kivonatát, vagy vállalkozói igazolvány.

· 30 napnál nem régebbi pénzintézeti nyilatkozat valamennyi számlavezető pénzintézettől arról, hogy számláján 2003. évben nem volt és jelenleg sincs sorban állás.

· 30 napnál nem régebbi vám-, társadalombiztosítási járulék, a központi és a helyi adóhatóság által nyilvántartott adófizetési kötelezettség, továbbá állami pénzalappal szemben fennálló fizetési kötelezettség teljesítéséről szóló igazolás.

· A minőségbiztosítási rendszer bemutatása, ha azzal rendelkezik.

· Felajánlott egyéb biztosíték. 

10. A pályázatok értékelésére Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete jogosult.

 

 

11. A pályázatok értékelési szempontjai:

a) a befektetési szándék,

b) a gazdaságosság,

c) a szolgáltatások színvonalának emelésére irányuló szándék,

d) a támogatási igény nagysága.

  

12. A pályázat elbírálásának határideje: 2004. március 31.

Eredményhirdetés: 2004. március 31. Városháza 1. emelet 31.-es számú szoba

 

 

4

 

13. Az önkormányzat, amennyiben a benyújtott pályázatok egyikét sem tartja elfogadhatónak a pályázatot eredménytelennek nyilvánítja, az ajánlati biztosíték visszafizetése mellett. 

Az ingatlanról, a létesítmény üzemeltetéséről és a pályázat feltételeiről további információ kérhető Kisújszállás Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Gazdálkodási Osztályán Deméné Dr. Demeter Judit vagyongazdálkodási ügyintézőtől, Városháza 1. em 23-as számú szoba, Tel.: 59/520-250, E-mail: Kisujph@kisujszallas.hu <mailto:Kisujph@kisujszallas.hu>

Az írásban előre megfogalmazott kérdésekre nyilvános tájékoztatót és bejárást tart a Polgármesteri Hivatal 2004. február 13-án (pénteken) 10 órakor, helye városháza 31-es terem. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe