94/2004. (V. 27.) önkormányzati határozat
Tárgy: az Arany János Általános Iskolában elrendelt létszámcsökkentésről

94/2004.(V.27.) számú önkormányzati határozat

az Arany János Általános Iskolában elrendelt létszámcsökkentésről

 

1./ Kisújszállás Város Önkormányzata a tanulólétszám csökkenéséből fakadó feladatcsökkenés miatt, a feladatellátás racionalizálása érdekében az Arany János Általános Iskolában 2004. július 1. napjával 1 fő létszámcsökkentést rendel el. A létszámcsökkentés mellett az Arany János Általános Iskola tevékenységi körébe tartozó, állami feladatként ellátott alapfokú oktatás változatlan színvonalú ellátása biztosított.

 

2./ Az önkormányzat 2004. évi költségvetésének R/9. sz. mellékletében a. 2003. évre az Arany János Általános Iskolára meghatározott 56 fő pedagógus álláshelyet 55 főre csökkenti. Az önkormányzat tehát 1 pedagógus álláshelyet szüntet meg az intézményben.

 

3./ Az önkormányzat utasítja az Arany János Általános Iskola vezetőjét, hogy a foglalkoztatási jogviszony megszüntetésével kapcsolatos munkáltatói intézkedéseket tegye meg, és tájékoztassa erről a Polgármesteri Hivatalt az ezen határozat 4./ pontjában szereplő pályázat benyújtása érdekében.

Felelős: Kecze István intézményvezető

Határidő: 2004. július 10.

 

4./ Az önkormányzat az elrendelt létszámcsökkentés miatti végkielégítési, illetve felmentési igény ismeretében - a Magyar Köztársaság 2004. évi költségvetéséről szóló 2003. évi CXVI. tv. 5. sz. mellékletének 10. pontjában foglaltak alapján - pályázatot nyújt be a létszámcsökkentés terheinek viseléséhez nyújtható egyszeri költségvetési hozzájárulás igénylésére.

Felelős: Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

Határidő: 2004. szeptember 30.

 

5./ Az önkormányzat nyilatkozik arról, hogy a költségvetési szerveinél a meglévő üres álláshelyeken, az előreláthatólag megüresedett álláshelyeken, vagy a tervezett új álláshelyeken, illetve szervezeti változás, feladatátadás következtében az önkormányzat fenntartói körén kívüli munkáltatónál az érintett munkavállaló - munkaviszonyban töltött ideje folyamatosságának megszakítása nélküli - foglalkoztatására nincs lehetőség.

 

Erről értesül: 1./ Arany János Általános Iskola

2./ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei MÁK

3./ Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

4./ Palágyi Gábor polgármester

5./ Papp Erika alpolgármester

6./ Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya

7./ Polgármesteri Hivatal belső ellenőre

8./ Polgármesteri Hivatal intézményi referensei

K. m. f.

 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe