121/2004. (V. 27.) önkormányzati határozat
Tárgy: a 2004/2005. tanévi általános iskolai beíratások körüli problémák rendezéséről
 

121/2004.(V.27.) számú önkormányzati határozat

a 2004/2005. tanévi általános iskolai beíratások körüli problémák rendezéséről 

1.) Kisújszállás Város Önkormányzata a szülői igényeket tiszteletben tartva, a 2004. évi általános iskolai beíratások eredményeként a 2004/2005-ös tanévben az Arany János Általános Iskola számára 3, a Kossuth Lajos Általános Iskola számára pedig 2 első osztály indítását engedélyezi, mely döntése összhangban van a nevelési-oktatási intézményekben 2004/2005. tanévben indítható gyermek- és tanulócsoportok, napközis és kollégiumi csoportok számáról, valamint a pedagóguslétszám meghatározásáról hozott döntésével.

Felelősök: az önkormányzati általános iskolák igazgatói

Határidő: 2004. szeptember 1.

 

2.) Az önkormányzat a 117/2000. (VII.11.) sz. határozatnak 1. pontjával elfogadott közoktatási intézkedési tervét a következők szerint módosítja: az intézkedési terv 4.1.2. részének a tanulócsoportok meghatározásáról szóló (10) bekezdés 4. és 5. mondata helyébe a következő szöveg lép: „Öt tanulócsoport esetén ezek iskolák közötti megoszlását a szülői igények és az általános iskolai körzethatárok figyelembevételével kell meghatározni. Amennyiben az elsős tanulók száma nem indokolja öt tanulócsoport indítását, arra kell törekedni, hogy a két önkormányzat általános iskola 2-2 első osztályos tanulócsoportot szervezzen.”

 

3.) Az önkormányzat megerősíti, hogy tiszteletben tartja a szülőknek a nevelési-oktatási intézmény szabad megválasztásának jogát, ezért hangsúlyozza, hogy az általános iskolai körzethatároknak a gyermekek, tanulók biztonságos közoktatási ellátása szempontjából van elsődleges jelentősége. Ugyanakkor a szülők szabad iskolaválasztási joga és az önkormányzati általános iskolák osztályszerkezetének (egyben az iskolák működésének) biztonsága egyaránt fontos fenntartói érdek. Ezért különösen fontos az általános iskolai beíratások során, illetve azt megelőzően az érintett szülők, iskolák és a fenntartó együttműködése.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

Határidő: folyamatos

 

4.) Az önkormányzat felhívja a fenntartásában működő általános iskolák figyelmét arra, hogy a leendő első osztályos gyermekeket, illetve szüleiket szakmai-pedagógiai kínálatukról, nevelési-oktatási feltételeikről széles körűen, tényszerűen tájékoztassák, és ennek során tartsák tiszteletben egymás (beleértve a nem önkormányzati fenntartású általános iskolákat is) érdekeit. Az önkormányzat kéri ebben a Városi Óvodai Intézmény aktív közreműködését is.

Felelős: az önkormányzati általános iskolák igazgatói és a Városi Óvodai Intézmény igazgatója

Határidő: folyamatos

 

5.) A képviselő-testület megállapítja, hogy a polgármester a kiadott utasítás során törvénysértést nem követett el, minden intézkedés megfelelt a közoktatási törvénynek, illetve a helyi rendeleteknek. 

Erről értesülnek:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Papp Erika alpolgáremster

3. Arany János Általános Iskola

4. Kossuth Lajos Általános Iskola

5. Városi Óvodai Intézmény

6. Janó Lajos bizottsági elnök

7. Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya

8. Polgármesteri Hivatal intézményi referensei

 
« Vissza
Vissza a főmenübe