142/2004. (VI. 7.) önkormányzati határozat
Tárgy: a "Térségi Iskola- és Óvodafejlesztő Központok meglapítása a kompetenciaalapú ta

142/2004. (VI.7.) számú önkormányzati határozat

a „Térségi Iskola- és Óvodafejlesztő Központok megalapítása a kompetenciaalapú tanítási-tanulási programok elterjesztése érdekében" c. pályázaton való részvételről

 

1. Kisújszállás Város Önkormányzata támogatja, hogy a fenntartásában működő Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium mint konzorciumvezető pályázatot nyújtson be - a maximum 25 %-os támogatási előleg igénylésének lehetőségével élve - a „Térségi Iskola- és Óvodafejlesztő Központok megalapítása a kompetenciaalapú tanítási-tanulási programok elterjesztése érdekében" című pályázati felhívásra, melyet a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium Humánerőforrás-fejlesztés Operatív Program Irányító Hatósága tett közzé 2004. márciusában.

 

2. Az önkormányzat támogatja a fenntartásában működő Arany János Általános Iskola konzorciumi tagként való részvételét e pályázatban, és felhatalmazza a polgármestert az erről szóló fenntartói támogató nyilatkozat aláírására, mely nyilatkozat a pályázati programcsomag A/18. sz. melléklete.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

Határidő: 2004. június 25.

 

3. Az önkormányzat, mint fenntartó a pályázati projektben konzorciumi tagságot vállal. Az ezzel járó feladatok elvégzésével a Polgármesteri Hivatalt bízza meg.

Határidő: értelemszerűen a pályázati projekt megvalósításának időszaka

Felelős: Címzetes Főjegyző

 

4. Az önkormányzat tudomásul veszi, hogy sikeres pályázat esetén az elnyerhető forrásokat elkülönített bankszámlán kell kezelni, és a pályázati támogatás folyósítása negyedévente szakaszosan, utólagos finanszírozással működik.

Határidő: értelemszerűen a pályázati projekt megvalósításának időszaka

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

 

5. Az önkormányzat felhívja a konzorciumvezető középiskola figyelmét arra, hogy az utófinanszírozás hátrányait a pályázatba úgy építse be, hogy azok a konzorciumi tagokat és azok fenntartóit egyaránt érintsék.

Határidő: a pályázat benyújtásának határideje,

Ill. értelemszerűen a finanszírozási szakaszok határideje

Felelős: Szabó Tamás igazgató

 

6. Kisújszállás Város Önkormányzata nyilatkozik, hogy a pályázatban résztvevő alábbi közoktatási intézményeiben 2008. december 31-ig valamennyi évfolyamon fenntartja a minimum két párhuzamos tanulócsoportot.

· Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium

· Arany János Általános Iskola

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

Határidő: 2008. december 31.

 

7. Az önkormányzat felhatalmazza a polgármestert a pályázat benyújtásához - sikeres pályázat esetén a pályázati projekt megvalósításához - a fenntartó részéről szükséges dokumentumok aláírására.

Határidő: értelemszerűen a pályázati projekt megvalósításának időszaka

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

 

2

 

8. Ezen határozattal az önkormányzat a 123/2004. (V.27.) számú, „pályázat benyújtásának támogatásáról a Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium részére" című határozatát az önkormányzat hatályon kívül helyezi.

 

Erről értesül:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium

3. Arany János Általános Iskola

4. Papp Erika alpolgármester

5. Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya

6. Polgármesteri Hivatal intézményi referensei

  

« Vissza
Vissza a főmenübe